Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


10 diétamentes tipp fogyókúrához!

...hogy ne görcsölj pár deka miatt!

2008. június 25., szerda
Szerző: Kulináris Világ

Végig próbáltad már az összes értelmetlen diétát? Majd leadtál nagy nehezen pár kilót, majd a többszörösét szedted vissza?

Szervezetünk folyamatosan elégeti a raktáron lévő energiát, mi pedig rendszeresen pótoljuk azt étkezéseinkkel. Ahhoz pedig, hogy minél több kalóriát használjon fel a szervezetünk, gyors anyagcserére van szükség. Hogy mivel lehet ezt elérni? Íme 10 tanács, ha már rá sem, bírsz nézni a joghurtra és az almára.


1. Ötszöri étkezés

Először is fontos a rendszeres napi ötszöri étkezés kis adagokra elosztva. A legfontosabb étkezés a reggeli és a tízórai kell legyen. A lassú emésztés azokra jellemző, akik szeretnek folyamatosan nassolni. Tehát kerüljük az étkezések közötti „bűnözést”, és táplálkozzunk helyesen, fogyasszunk sok vitamint és ásványi anyagot.

2. Víz

Folyadék bevitel szempontjából a vízivás nagyon fontos, mert felgyorsítja az anyagcserét. De nem szabad egy lapon venni a tea, kávé és gyümölcsléivással.

3. Alvás

A teljes értékű, mély álom segít a kilók leadásában, ugyanis ilyenkor zajlik minden sejt megújító folyamat és egyéb kölcsönhatások, amik szükségesek az egészséghez.

4. Sport

Sajnos a sport sehogy se kerülhető el, ha sikeresen és tartósan akarunk fogyni. Viszont meg van azaz előny, hogy ma már bármilyen sportot választhatunk. Emellett nem a mennyiség számít, hanem a rendszeresség. Ugyanakkor ne felejtkezzünk el arról, hogy az is sokat segíthet, ha lift helyett lépcsőzünk, vagy lemossuk az összes ablakot.

5. Természet

Ideális esetben javasolt évente elmenni kikapcsolódni a tengerhez vagy a hegyekbe. De mivel sajnos ez nem mindenkinek adatik meg, alternatívaként remek megoldás néhány kellemes esti séta a parkban, vagy egy kirándulás a közeli erdőben.

6. Szex

A szex pozitív hatásairól oldalakon keresztül lehetne írni, de elég annyi is hogy egy jó szeretkezés felér egy sport maratonnal.

7. Izommunka

Az izmokat megdolgoztató edzés sokkal több energiát éget el, mint a zsírégető edzések. Számosítva ez azt jelenti, hogy 500 gramm izom 40 kcal éget el még ugyanennyi zsír csupán 2 kcalt.

8. Masszázs

A masszázs nemcsak élénkíti a vérkeringést, de serkenti az anyagcserét is. Ezért rendszeresen masszírozzuk magunkat, és ez még a narancsbőr elleni küzdelemben is segít.

9. Szauna

A szauna felhevíti a bőrünket akár 40 fokig is, majd ha beállunk a hideg zuhany alá, hirtelen lehűl. Ez nemcsak a keringést javítja, de feszesíti a bőrt is.

10. Váltózuhany

A hatása ugyanaz, mint a szaunáé, csak szaunában nem tudunk mindennap menni, a váltózuhanyt viszont érdemes beiktatni minden fürdés vagy zuhanyzás végére.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.