Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A 10 legalapvetőbb angol étel

Hagyományőrzés felsőfokon

2010. február 5., péntek
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Anglia és az angolok étkezéssel és magukkal az ételekkel való kapcsolata mindig is egyértelmű volt.

Bár időről-időre új trendek bukkannak fel az Egyesült Királyságban, azonban a legalapvetőbb ételek mégis szilárd alapját képezik az angol öntudatnak. Ami ma feltűnik az angol kulináris világba, az a változás. A legnagyszerűbb séfek kísérleteznek a legkülönfélébb étkekkel, és alapjaiban kérdőjelezik meg öntudatosságukat. Ez az oka annak is, hogy az angol ételek tradíciója olyan nagyra becsült, emellett sokan a világ egyik legjobbjának tartják.
   
1. Melton Mombray sertéslepény

Ahat összetevőből készülő (disznóhús, só, bors, liszt, víz és sertészsír) egyszerű lakoma, mégis az egyik legkedveltebb az Angliába látogatók körében is.

2. Fish and Chips


A sült hal és a sült burgonya egyvelege csakis finom lehet, nem igaz? Természetesen minden régiónak megvan a maga trükkje, hogy még ropogósabb és ízletesebb legyen a menü, ilyen például az ecet hozzáadása a bunda összeállításakor.

3. Fekete puding

Akárcsak az első pontban említett sertéslepény, ez is kedvelt - főleg a férfiak körében, akik akár reggelire is szívesen fogyasztják a csillogó zsírban kisütött bacont.

4. Kippers - füstölt hal

A halfüstölés hagyománya egészen az északi bevándorlás idejére vezethető vissza, mikor az ország határmezsgyéin kis füstölőházakben készültek fel az emberek a télre. A füstölt hering még ma is eredeti hagyomány szerint készül, akárcsak a régi Angliában.

5. Parkin sütemény

Az igazi yorkshire-i hangulat elengedhetetlen kiegészítője ez az igen gazdag, sötét színű, gyömbéres sütemény, melyhez szinte kötelező egy csésze teát inni.

6. Cornish pasty - töltött péksütemény

Bár rengeteg változatával találkozunk manapság, viszont mindenhol egyforma alaprecept alapján készül ez a burgonyával és marhahússal töltött tészta, melyhez akár hagymát is hozzáadnak olykor. A legfinomabb forrón a sütőből.

7. Potted shrimps - barna rákok


Az apró, barnácska rákokat óvatosan főzik vajjal kevert vízben, némi angol fűszerkeverék kíséretében. Igazi előétel hangulatos angol partikon, egy szelet toastkenyérrel és egy kis darabka citrommal.

8. Grouse - Sült csirke

A 12. Szent ünnepén az év egyik legvártabb időszakát élik át az angolok, mikor végre elkészül a tradicionális vörösberkenye-zselé, sült kenyérszeletkék és persze chips kíséretében.

9. Treacle Sponge Pudding

A puding az angol konyhaművészet uralkodásának egyik csúcspontja, különösen az édességek tekintetében. Az otthonokban még ma is készülnek a régi klasszikusok, persze néhány újítással megbolondítva.

10. Cheddar saj
t

Egy igazi angol ebéd nem múlik el chedda sajt nélkül, persze egy nagy korsó sörrel lehörpintve!


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.