Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


11 tipp, mellyel szuper lesz a grillezés!

...és elkerülhető a leégés...

2009. május 28., csütörtök
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Ahogy megjelennek az első igazi napsugarak és a meleg nyáresték, máris hajt a vérünk, hogy kettecskén vagy barátokkal együtt kerti partyt szervezhessünk.

És persze ilyenkor - főleg este - a tűz látványa, a "vadon íze", ami leginkább vonzza a szemeket és a korgó gyomrokat.

A grillezés

Sokan gondolják, hogy a grillezés egészségtelen. De ha követed tippjeinket, ez az élvezetes étkezés lehet egészséges is! Először is használjunk grill alátétet vagy alufóliát, hogy a zsír és egyéb folyadékok ne csöppenjenek a tűzbe. Sózott húsok, mint a bécsi virsli vagy más kolbászok a grillezésnél tabuk, mivel a sózásnál használt nitritsó rákképző lehet.

Ökológia

Válassz jó minőségű faszenet! Kezeket el a papír, karton, tűlevél hulladékoktól, mert ezek égetése biztosan egészségkárosítóak lehetnek.

Szabályok

Ha nem rendelkezünk saját balkonnal vagy kerttel, mindenképpen kérjük ki a szomszédok vagy a főbérlő engedélyét, hogy zavartalanul mulathassunk. Ha parkban szeretnénk grillezni, szintén utána kell érdeklődnünk, hogy engedélyezett-e.

Ízvilág

A különleges ízvilág érdekében dobjunk a parázsra babérleveleket, rozmaringot és borókabogyót.

Ha a grillezendő étkeket a grillezés előtt egy órával hűtőbe tesszük, a hús sokkal zamatosabb és lédúsabb lesz. Csak a grillezés után sózzuk be és várjunk az elfogyasztással 2-3 percet.

A nyársakat a sütés előtt kb. 1 órára tegyük vízbe, hogy ne szenesedjenek meg.

Tisztaság

Ha kibéleljük a grillt alufóliával, a tisztítás is könnyebben megy. Ha a rácsokat beolajozzuk, a hús nem fog hozzáragadni.

Egészség

A nem közvetlen grillezés, mint pl. a gömbgrill sokkal kevésbé füstöl és mindenféle sütéshez alkalmas.

Tippek az eredményes grillezéshez!

Nagyon fontos a helyes hőmérséklet. Néhány grillben beépített hőmérő van, de ezek külön is kaphatóak.

Minden hozzávalót készítsünk elő! Nemcsak azért, mert nem ajánlott a forró grillt otthagyni, de igen stresszes is lehet folyton futkározni a konyha és a kert között.

A hús és a hal ne kerüljön közvetlen közelébe a zöldségeknek.
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.