Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


2009 legjobb szakácskönyveinek toplistája

2010. március 24., szerda
Szerző: Sáfrány Zsófia - Kulináris Világ
Forrás: Publishers Weekly nyomán

A Publishers Weekly magazin összeállította a tavalyi év legjobb szakácskönyveinek listáját, elkészíthetőség, érthetőség, kreativitás alapján. Nézzük csak…

Almost Meatless - "Majdnem hústalan"

Joy Manning és Tara Mataraza Desmond azt a célt tűzte ki maga elé, hogy segít Amerikának a helyes hús kiválasztásában, melyek nemcsak finomak, de laktatóak is. Hatalmas munkát végeztek, hogy olyan finomságokat találjanak ki, mint pl. a hamburger hús nélkül, helyette babbal töltve. Természetesen a gyrosuk is igen csábos, citromos-fokhagymás szószukkal egyetemben.
Lobel's Meat Bible - "Lobel húsbibliája"

Egy könyv arról, hogyan együnk kevesebb húst, mint eddig, ugyanakkor bevezetőt nyújt a húsfajták rejtelmeibe is. Segít, hogy a megfelelő húst válasszuk ki ételeink készítéséhez.
How to Roast a Lamb - "Hogyan süssünk bárányt?"

A new yorki „Kefi” és „Anthos” éttermek séfje és tulajdonosa remek könyvet állított össze a görög konyha előtt tisztelegve, mely minden egyes oldalán szinte sugározza Psikalis imádatát az ételek iránt.
My New Orleans - "Az én New Orleans-om"

Besh könyve az ételkészítés gyökerét és rituáléját tárja elénk beleértve a tejeskávét, a sült csirkét, vagy a halas rizsét. Csodás fotók kísérik az összes receptet, mely igazán kívánatossá teszi az eledeleket.
The New Portuguese Table - "Az új portugál asztal"

A háromszoros James Beard-díj nyertes séf, aki mellesleg a LeitesCulinaria.com oldal vezetője is, mindenki számára tartogat egy-egy receptet. Imádnivaló könyv, sok magas színvonalú hozzávalóval és technikával, melyek mind jellemzőek a mai portugál szakácsművészetre.
Peter Reinhart's Artisan Breads Every Day - "Peter Reinhard kézzel készített kenyerei mindennapra"

A kenyérkészítés mestere minden kérdésünket megválaszolja, mely a sütéssel kapcsolatban felmerülhet, sőt még más tésztafélék, mint a pizza, vagy akár a spagetti igazi összetételére is fényt derít.
Ratio - "A mindennapos főzés mögötti egyszerűség"

Ruhlman csodásan magyarázza el a kulináritások értelmét úgy, hogy közben ezernyi jó receptet ad át, mint pl. a tökéletes piskóta aránya 3-2-1 (3 rész liszt, 1 rész zsiradék, 2 rész folyadék.
Rose's Heavenly Cakes  - „Rose mennyei süteményei”

A menyegzőktől, a babaköszöntőkig, az apró falatkákon keresztül mindenféle sütemény receptjét és tündéri díszítését ismerhetjük meg Rose könyve alapján.

Salt to Taste - "Só az ízesítéshez"

Canora gyűjteménye szintén az egyik mintapéldánya a magabiztos főzési fogásoknak, melyek mindig kéznél vannak, akár babsalátát, vagy csirkés pirítóst akarunk készíteni.
Stir: Mixing It Up in the Italian Traditon - "Dobjuk fel a konyhát olasz tradíciókkal"

A szintén James Beard nyertes Lynch, aki mellesleg néhány ismert étterem tulajdonosa is egyben, rengeteg ízletes receptet kínál, melyektől biztosan összefut majd a szánkban a nyál, és azonnal a konyhát vesszük irányba, hogy elkészítsük valamelyiket!

 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.