Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


6 tipp, hogy jelentősen meghosszabbítsd az életed!

2010. február 5., péntek
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Kutatók a világ minden részéről adták össze tudásukat, hogy felfedjék a testünk legnagyobb ellenségét, és egyszersmind felvegyék vele a harcot.

Hozd egyensúlyba a tested ph-értékét!


A teória abból a gondolatból fakad, hogy a szervezetünk minden energiaégetés alkalmával savas toxinokat termel. A legtöbb tudós meg van róla győződve, hogy ezen savak felhalmozódása a szervezetben okozza a legtöbb krónikus betegség, illetve a túlsúly és az öregedés tüneteit is.

Tények a savtúltengésről a szervezetben:

- szívbetegségek, oxigénredukció a vérsejtekben
- elhízás, diabétesz
- immunrendszer megbetegedése
- szabadgyökök sérülése, mutáció
- hormonális betegségek
- korai öregedés jelei
- alacsony energiaszint, krónikus fáradtság
- lassú kiválasztás, problémás anyagcsere
- csontritkulás

Élj tovább a tested ph-értékének egyensúlyba hozásával:

Igyál iozinált alkáli vizet!

Kutatási eredmények:
- Finnországban 22%-al csökkentette a szívbetegségben szenvedők számát
- Észak-Amerikában 83%-al csökkentette az inzulinfüggőséget a diabéteszben szenvedőknél
- Csökkenti az artériás fájdalmakat és a savak túlzott felhalmozódást a szervezetben
- Csökkenti a rákos megbetegedések veszélyét
- Lassítja az öregedési folyamatokat.

Egyél savsemlegesítő ételeket!

Diéta

Az étkezési szokásaid változtatásával csökkentheted a szervezeted savtartalmát. Ha nem is tudod elhagyni a savat okozó ételek fogyasztását, még mindig ihatsz ionizált, alkáli vizet!

Egyél több:

zöldséget, különösen zöld színűeket!
gyümölcsöket, főleg citrusokat, avokádót
zsíros halakat, mint a makréla, tonhal
kókusz tejet
olajos magvakat
protein tartalmú ételeket, mint a csirkemell, a tofu és a magvak

Egyél kevesebb savas ételt, mint:

állati protein, szárnyas, tojás, marha, borjú
szójaszósz
gomba
cukor
alkohol
mogyoró
tészta
kukorica
péksütemény
kávé

Végezz stresszcsökkentő gyakorlatokat!

A túlsúly nem mindig van összefüggésben a zsírral és a kalóriákkal, állítja legalábbis Dr. Robert Young, aki a szervezet ph tartalmát vette könyvében alaposan górcső alá. Robert hisz abban, hogy a savtúltengés is okozhat túlsúlyt, ha nem figyelünk a kiürítésére. Ott marad majd a csípőnkön, a fenekünkön és mindenhol, ahol egyáltalán nem vágynánk rá.

Mozogj annyit, hogy kimelegedj, izzadj és felgyorsuljon a lélegzésed, ezek segítenek eltávolítani a méreganyagokat a szervezetedből!
A szaunázás is méregtelenít!
Ne terheld túl magadat, ez ugyanis nem, hogy eltüntetné, de tovább segíti a savak lerakódását!

Ne idegeskedj!

Lazíts! A méreg és az izgatott idegállapot növeli a savtúltengést és komoly gondokat okozhat!

Hagyd abba a dohányzást!

A dohányzás szintén növeli a gyomor savtermelését! Ha dohányzol, több sav termelődik majd a szervezetedben, mint nikotin!

Igyál repülés alkalmával!

A repülőgép belsejében extrém száraz a levegő, szárazabb, mint a sivatagban, ez extrém dehidratációt okozhat, illetve savtúltengést is! Igyál legalább negyed liter vizet óránként, ha repülsz, különösen, ha gyakran repülsz!

Dr. Robert Young már nálunk is megjelent magyar nyelvű könyvei:

pH Csoda Lúgosító Ételreceptek

A pH Csoda Fogyás

A pH Csoda

A pH Csoda Cukorbetegségre


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.