Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A 7 legnagyobb hiba a diétád során!

Dr. Ian Smith tippjei

2010. február 5., péntek
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Igen, persze, egyél és mégis fogyj közben! Mindenki hallott már ehhez hasonló jó tanácsokat!

De ez utóbbi mégsem csupán címlaphír a divatos női magazinok borítóján! Akármennyire hihetetlenül hangzik is: ha keveset eszel, az még nem elég ok arra, hogy lefogyj! Sőt, ez a legrosszabb, amit tehetsz!

Dr. Ian Smith, ételspecialista, író és diéta-tanácsadó gyakran találkozott már szembe ezzel a rossz módszerrel! "Utazásaim során gyakran találkoztam és beszélgettem az emberekkel a súlyproblémáikról és a próbálkozásaikról. Sokan csalódottak voltak az újabb és újabb kudarc miatt, és engem is elkeserített, hogy folyton ugyanazokat a hibákat követik el a diétázás során!"
   
1. Az éhezés sokszor nem elég!

Ha tudsz bármit is a fogyásról, akkor biztos tudod, hogy egészséges ételeket kell kis adagokban fogyasztanod a nap során, mindenféle nasi helyett! Sokan azonban nem hisznek ebben, hanem egész nap nem esznek semmit, míg estére már annyira éhesek, hogy kénytelenek enni valamit, bármit.
Bár jól hangzik elsőre, hogy kihagyunk étkezéseket, és inkább estére időzítjük az összes kalóriabevitelt, de valójában ez nagyon rossz ötlet. A szervezeted ugyanis tartalékolás üzemmódra kapcsol át, inkább megtartja a zsírt, ahelyett, hogy elégetné!

Ahhoz, hogy az anyagcseréd egyensúlyban maradjon, csökkentened kell a bevitt kalóriákat és hanyagolnod a nassolnivalókat!

2. Válaszd ki jól a diétád kezdetét!

Sok ember bár eldönti, hogy fogyni szeretne, ugyanakkor még nem készült fel rá lelkileg. Ha bármilyen környezeti tényező zavarhat abban, hogy a diétádra koncentrálj, akkor nem is érdemes belevágnod!

3. Realitás nélküli elképzelések

Valaki teljesen meglepő módon komolyan azt hiszi, hogy 2 hónap alatt képes 10 kilót lefogyni. Nem mintha ezek a vágyak nem lennének motiválóak az egyén számára, ugyanakkor, ha mégsem járnak sikerrel, az nagyon elkeserítő lehet, amitől csak elmegy majd a kedvük a próbálkozástól! Vagyis inkább tűzz magad elé elérhető vágyakat, és akkor nyugodtabban, sikeresebben diétázhatsz!

4. Rövid távú célok

Valaki csakis a gyors sikerekre fókuszál, figyelmen kívül hagyva, hogy sokszor az egy hét alatt leadott kilók hamar visszakúsznak a testükre! A diéta nem egy gyors, sos segítség, hanem egyfajta életmódváltás is!

5. Túl sok stressz, mely lehetetlenné teszi a diéta betartását

Senki nem várja el tőled, hogy teljesen kiszámíthatatlan életvitel mellett még a diétádra is ügyelni tudj! Ha nagyon stresszes az életed átmenetileg, akkor inkább koncentrálj a problémák megoldására és kezdj akkor neki a fogyásnak, ha valóban van rá időd és türelmed!

6. Túl gyakori súlymérlegelés

Ha egyfolytában nézegeted, hogy fogytál-e, hamar elveszítheted a hitedet a sikerben! Ugye te sem gondolod komolyan, hogy már 2 nap után látsz majd valami változást? Örülj inkább apró sikereknek, mint, hogy a hasad kissé laposabb lett, vagy könnyedebben mész fel a lépcsőn!

7. Egyedül vagy a hibáiddal és a pozitívumaiddal egyaránt

Nem szabad bezárkózni azért, mert a testeden dolgozol! Ha tudnád, hányan vannak ugyanígy! Járj inkább másokkal edzésre, vagy olyan éttermekbe, ahol diétás ételeket fogyasztanak! Ha másképp nem, legalább kövess figyelemmel fogyókúrás fórumokat, meglásd, az ő örömük lassan a tiéd is lesz!

Plusz jó tanács: Légy türelmes magadhoz és az egyéni tulajdonságaidhoz,  tempódhoz! Ne hasonlítgasd magad össze másokkal, egyszerűen csak tartsd magad a terveidhez és örülj az elért sikereknek!
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.