Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Nagy ananász mustra!

Mit ne vegyél meg a boltban?

2008. június 20., péntek
Szerző: Zelenij Linda
Forrás: Kulináris Világ

Nagy népszerűségnek örvend immár nálunk is az ananász, sőt az utóbbi időben szinte minden nagyobb boltban kapható – egyben, egészben, bontatlanul, - elérhető áron.

Amellett, hogy igen finom, fontos táppanyagokat is tartalmaz (A-, B1-, B2-,B-4, B6-, C-, E- vitamin, Niacin, foszfor, cink, vas, kalcium, kálium, magnézium,nátrium, réz, szelén).

E gyümölcsnek igen magas a mangán tartalma. Ez a nyomelem felelős a bőr, a porc, és a csontszövetek felépítéséért. A gyümölcslevek közül pedig, az ananászlé tartalmazza a legtöbb folsavat, ami a gyomornyálkahártyáját szabályozza. Enzim tartalma pedig segít a fehérjék emésztésében és az izmok regenerációjában. Emellett probiotikus hatása is van, ami a szervezetünk védekező rendszerét erősíti, például számos immunsejt termelődését serkenti. De fontos figyelembe venni, hogy ez csupán a friss és nyers gyümölcsben található meg, mivel hőkezelés hatására megsemmisül.

Ezenkívül antioxidánsként is működik, hála a magas C-vitamin tartalmának.

Fogyókúrázók számára rendkívül tanácsos a fogyasztása, mert igen magas a rosttartalma, s ezért gyorsan telíti a gyomrot. Érdekessége, hogy míg 100 gr ananász 49 kcal-át tartalmaz, addig szervezetünk 100 gr elégetésével 300 kcal-át használ el, ezért a fogyókúrázók körében méltán népszerű gyümölccsé vált.

Az ananász fogyasztása javasolt még bélrendszer zavarok, súly problémák esetén, tüdőgyulladásnál, meghűlésnél vagy vérszegényégnél.

Az ananász leve remek természetes gyógyszer székrekedés ellen is.

Vásárláskor a következőkre ügyeljünk:

Az igazán érett ananász színe sárgás, enyhén puha és illata jellegzetes. Levélrozettái könnyen kihúzhatók. A friss ananász hűtőben akár két hétig is tárolható.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.