Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Angol konyha és gasztronómia

2008. március 19., szerda
Szerző: Zelenij Linda

Az angolok a konyhájukban ugyanúgy őrzik a tradíciókat, mint életük egyéb területein.
Reggeljük már évszázadok óta tojásrántottával, sült baconnal, paradicsommal, gombával, virslivel, véres kolbásszal kezdődik, és manapság is így van kiváltképpen hétvégénként.

Bár a mai élet feszített tempója gyakran kényszeríti az angolokat kukoricapelyhes, hideg reggelire. De elengedhetetlen egy csésze tea, pirítóssal és narancs lekvárral.

A második reggelire, vagy más néven a löncsre fél kettő körül kerül sor, az ebéd pedig délután öt a vacsora pedig este 7 körül kezdődik.


A mai napig népszerűek az előételek és a háromszög formájú szendvicsek. Klasszikus háromszögű szendvicsnek számít a fehérkenyér uborkával. Első fogásként a püré levesek a legnépszerűbbek, ám igen ritkán fogyasztják őket.


Egyébként az angolok tradicionálisan nagyon kevés fűszert használnak ételeikhez, bár jelenleg próbálják rászoktatni a háziasszonyokat a fűszerek használatára.


Az angol konyhára jellemző a sok hús-bárány, sertés, marha. Gyakran sütik egyben és véresen a húsokat, vagy kisebb szeletekben steak formában. A húsokhoz többnyire főtt vagy párolt zöldséget tálalnak vagy yorkshire-i pudingot. Ezt a menüt többnyire vasárnaponként eszik.


Az angol konyha sok tradicionális étellel rendelkezik. Itt meg kell említeni az édes és nem édes pudingokat, amiket desszertként vagy húsokhoz és rakott-és egytálételekhez adják. Ugyanakkor sok nemzeti ételt csak ünnepekkor készítenek például karácsonyi puding vagy a töltött pulyka.


Az alkoholos italok közül a sört preferálják, de népszerű a whiskey, a brandy és a rum is.
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.