Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


IV. Cigánymeggy Fesztivál

2010. július 3. szombat

2010. július 3., szombat
Szerző: Sajtóanyag

Július első szombatján ismét megrendezzük az évről-évre egyre nagyobb érdeklődéssel kísért Cigánymeggy Fesztivált az Agárdi Pálinkafőzdében!

IV. Cigánymeggy Fesztivál
– kulturális és gasztronómiai ünnep az Agárdi Pálinkafőzdében -
2010. július 3. szombat


Az idei Agárdi Cigánymeggy Fesztivál különlegessége a főző show: a magyar gasztronómia élet kiváló szakembereiből, méltán népszerű, elismert séfjeiből verbuválódott zsűri tagjai főző show-val bűvölik el a látogatókat, és az általuk készített különlegességekből kóstolni is lehet majd. Gianni Annioni (Pommo D’Oro Étterem, Budapest), Bíró Lajos (Bock Bisztro, Budapest), Csapody Balázs (Kistücsök Étterem, Balatonszemes) ételeit kóstolhatjuk meg Agárdon július 3-án.

Július első szombatján ismét megrendezzük az évről-évre egyre nagyobb érdeklődéssel kísért Cigánymeggy Fesztivált az Agárdi Pálinkafőzdében! A vendégek amellett, hogy betekintést nyerhetnek a Destillata 2009 nemzetközi pálinkaversenyen az Év Pálinkafőzdéje díjjal jutalmazott Agárdi Pálinkafőzdében a pálinkakészítés rejtelmeibe, próbára tehetik érzékszerveiket a pálinkák kóstolgatása során, csakúgy, mint a kemencében sütött finomságok, a szilvamagon grillezett húsok, a szabadtűzön főzött Agárdi pörkölt és a népszerű Agárdi rétesek ízlelése alkalmával is.

A rendezvényt a meghívásos szakácsverseny sztárokból álló csapatainak versengése teszi egyedivé. A magyarországi vezető éttermek szakácsai, borászok, és a média képviselői versengenek a szabadtűzön elkészített ételek versenyén.
A főzőverseny házigazdája: Bodrogi Gyula színművész.
A téma idén: a házinyúl. A házinyúl, ez a méltatlanul elfeledett, Magyarországon kevéssé használt húsféle – szeretnénk ha ismét méltó helyet foglalna el a gasztronómiában, és a magyar háztartások főzési gyakorlatában egyaránt. A szakácsverseny két támogatója a Tetrabbit Kft és a Fűszerház Blog.
Látogasson el hozzánk, sokszínű programmal várunk mindenkit! Egész napos népművészeti kirakodóvásár, kézműves és játszóházi foglalkozások várják az érdeklődőket.
A kertben délelőtt bemutatót tart az agárdi női rögbi csapat válogatott játékosokkal, és külföldi vendégekkel! Várjuk a magyar krikett válogatottat és a magyar karatésokat, triálosokat is! A kíváncsi gyerekeket és felnőtteket tűzoltóautó várja, a Fejér Megyei Rendőrkapitányság Balesetmegelőzési osztálya pedig motoros-szimulátort telepít ki hozzánk, amit kipróbálhatnak majd a vállalkozó kedvűek. Lesz solymász bemutató is, hóbaglyokkal, vad madarakkal - különleges program!

A színpadon hagyományőrző táncosok Sukoróról, Pákozdról dalkör érkezik, smooth jazz, operett, andalúz flamenco, és cigányzene: a 100 tagú Cigányzenekar művészei közül jönnek el hozzánk négyen a Cigányvarázs produkcióval. Délután népszerű filmzenéket hallgathatunk a Dunakanyar fúvósegyüttes előadásában.

Az est fergeteges hangulatát a Szőke-Badár duó készíti elő Retro party-jával! A méltán népszerű kettős ezúttal sem fogja kímélni a nevetőizmokat!
A színpadi programok sora a Drumsters dobosainak produkciójával, ezt követően Dukai Regina koncertjével folytatódik, végül pedig utcabál a Griz zenekarral! Szeretettel várjuk!

Kulturális és gasztronómiai ünnep az Agárdi Pálinkafőzdében
2010. július 3. – szombat


Részletes program:

10.00 – 14.00 szakácsverseny - házigazda: Bodrogi Gyula színművész.

Meghívottak:
Déryné Bisztró, Duna TV, Sauska Pincészet Villány, Patak Vendéglő, Pikantó-Tata, Olimpia Étterem, Central Drinks-Törökbálint, Dakar Team, Búsuló Juhász Étterem, Heimann, Bussay, Boom & Brass, Sarki Fűszeres, Ramada Balaton, Z+D ital Nagyker, Csőrmesterek, Tűzoltók, Le Bouchon Cafe, Azúr Hotel-Siófok, DeLUXE magazin, Hovány és Csapata, Bortársaság, E-Batta étterem-Százhalombatta, Törley, Haxen Király étterem, Arcade Bisztró, T-Com Csapat,,Velence Resort and Spa, Malackaraj Blog, Culinaris, Babel Delicate étterem
Zsűri:
Bíró Lajos, Bock Bisztro Budapest; Gianni Annioni, Pommo D’Oro Étterem Budapest; Csapody Balázs, Kistücsök Étterem, Balatonszemes; Kovacsik Tamás Rézkakas Étterem Budapest; Kádi Attila Nádas Étterem Agárd

Programok a kertben:

10.00-18.00 kirakodóvásár és kézműves játszóház
Kirakodóvásár: mézárus, keramikus, bőrmíves, bioszappan-készítő, ékszerész.
Kézműves játszóház: Kötélsodrás, gyöngyfűzés, nemezelés, babakészítés
10.00 – 18.00 az Agárdi Női Rögbi csapat bemutatója válogatott játékosokkal, a krikett válogatott bemutatója, triálosok, karatésok bemutatója. A Fejér megyei tűzoltó- és rendőrségi balesetvédelmi bemutatója, solymász-bemutató

Programok a színpadon:


11.00 A Kerek Erdő Zeneműhely bemutatja: "Járd ki lábom, járd ki most" c. műsorát.
Találós kérdésekkel, közös mondókázással, énekléssel és tánccal tarkított zenével várja a gyerekeket: Balassa Édua és Zajzon Tamás népzenészek
11.45 – 12.00 A főzőcsapatok bemutatása – a mikrofonnál Bodrogi Gyula színművész
12.00 – 12.30 A sukorói hagyományőrző egylet táncműsora.
12.30 – 13.00 Tudósítás a szakácsversenyről - a mikrofonnál: Bodrogi Gyula
13.00 – 14.00 Cigányzene: Cigányvarázs zenekar, a 100 tagú cigányzenekar 4 művészével
14.00 – 14.30 A szakácsverseny eredményhirdetése - interjú a győztesekkel és a bírálókkal. A mikrofonnál: Bodrogi Gyula
14.30-tól Mesterszakácsok főzőshowja: Gianni (Pommo D’ Oro Étterem, Budapest), Bíró Lajos (Bock Bisztro, Budapest), Csapody Balázs (Kistücsök Étterem, Budapest)
14.30 – 15.30 Solymász-bemutató – Egyed István solymász és különleges madarai
15.00 – 15.30 A Pákozdi dalkör műsora
15.30 – 16.00 Jazz koncert: Karosi Juli és zenekara
16.00 – 16-30 Filmzenék a Dunakanyar Fúvósegyüttessel
16.30 – 17.00 Operett egyveleg az Operett Voices társulattal
17.00 – 17.30 Andalúz flamenco zenekar és táncosok vérpezsdítő előadása
17.30 – 18.30 SZŐKE-BADÁR: Retro party – stand up comedy
19.00 – 20.00 DRUMSTERS dobegyüttes
20.00 – 20.30 DUKAI REGINA koncertje
20.30 – 23.00 Utcabál a GRIZ zenekarral

Egész nap:
-Cigánymeggy-vásár
-Főzdelátogatások
-Az Agárdi Pálinka Vendéglő kerti finomságai, kézzel nyújtott Agárdi rétesek, szilvamagon grillezett csirke- és sertéshúsok, Agárdi szabadtűzi bográcsos pörkölt
-Agárdi Pálinkák, hideg sörök, pezsdítő borok

 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.