Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A 10 cukorban legszegényebb gyümölcsfajta

Sok vitamin, kevés cukor

2010. június 7., hétfő
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

A bogyós gyümölcsök köztudottan nem tartalmaznak túl sok cukrot, de vajon mely gyümölcsök tartoznak még a 10-es toplistába?

A gyümölcs egészséges-egyértelmű. Viszont némely fajtája igencsak sok cukrot tartalmaz. 100 g narancsban 9 g szénhidrát rejlik, míg ugyanannyi almában 11 g, a szőlőben 16 g, a banánban pedig több, mint 21 g szénhidrát lakozik. Nem hiába ajánlják őket pl. sportolók számára.

A bogyós gyümölcs kitűnő választás, ha nem akarunk lemondani a gyümölcsökről, viszont ügyelünk a bevitt cukor mennyiségére. Sőt! A sárgadinnye is a cukorszegények társaságát bővíti, vagyis bátran fogyaszthatunk sokat belőle!

10. Eper

100 g / 5,5 g szénhidrát

A legerotikusabb gyümölcs müzlivel, vaníliafagyival, vagy akárcsak magában is igen csábító finomság.

9. Sárgadinnye

100 g / 5,3 g szénhidrát

Érdekes módon kevesebb cukrot tartalmaz, mint a görögdinnye. Sonkával tálalva kedvelt előétel lehet.

8. Piszke


100 g / 5,2 g szénhidrát

Lehet, hogy néhányan nem tudják, de a piszkét akár alkoholtartalmú italok finomítására is használják.

7. Málna

100 g / 4,8 g szénhidrát

A málnát süteményekhez is szívesen használják a háziasszonyok, mivel aromáját a sütés során is megőrzi.

6. Vadcseresznye

100 g / 3,6 g szénhidrát

Igazi vitaminbomba, mely a legnagyobb C-vitamin tartalmú gyümölcsök egyike.

5. Szeder

100 g / 2,7 g szénhidrát

Magában is igen ízletes, viszont a dzsemek egyik kedvelt alapanyaga is.

4. Papaya

100 g / 2,4 g szénhidrát

A papayánál fontos, hogy tényleg érett legyen a gyümölcs. Ezt onnan vesszük észre, hogy a színe sárgás-pirosas és az ujjunkkal kissé meg lehet nyomkodni. Gyümölcsként csakis az érettek finomak, a kesernyések pedig salátákhoz valóak.

3. Lime

100 g / 1,9 g szénhidrát

Ha magában akarod fogyasztani, akkor igencsak össze kell szedned magadat! Leginkább koktélokhoz használják, viszont azt tudnunk kell, hogy a mixeléssel lőttek a cukorszegénységének!

2. Rebarbara

100 g / 1,4 g szénhidrát

Minél pirosabb, annál édesebb! Egy teljesen zöld rebarbara igen savanyú ízű, a piros változata viszont kissé a málnához hasonlítható, - ízvilágban. Kedvelt kompótként, süteményhez, vagy akár lekvár formájában is.

1. Avokádó

100 g / 0,4 g szénhidrát

Kissé megsózva a gyümölcshúsa lehet szósz, vagy akár kenyérre kenhető krém is. Akkor érett a gyümölcs, ha kissé megnyomkodható!
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.