Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Édes Napok 2012

2012. 09. 20-23. Budai Vár

2012. szeptember 11., kedd
Forrás: http://www.edesnapok.hu/

A tavaly első ízben megrendezett fesztivál szakmai és közönségsikere után idén hosszabb időtartamban és nagyobb területen kerül megrendezésre az Édes Napok című csokoládé- és édességünnep a Budai Várban.

A négynapos rendezvény szeptember 20-án, csütörtökön délben nyitja meg kapuit, fővédnöke Sánta Sándor, az idén 20. születésnapját ünneplő Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke, a díszvendég Chloé Doutre-Roussel, a londoni Fortnum & Mason kereskedőház szakértője. Az ország legnagyobb édesség seregszemléjén különleges kézműves csokoládék, világhírű márkák, neves cukrászok randevúznak nemes borokkal, remek italokkal.

A fesztiválon kerül megrendezésre a Cherry Queen Csokoládékirálynő döntője, lesznek kézműves csokoládé- és trüffel készítő illetve tortadíszítő kurzusok. A Nemzeti Galériában csokoládészobrot épít a Callebaut szakmai csapata, melyet vasárnap este teljes egészében elfogyaszthatnak a látogatók. A színvonalas szakmai és családi programok mellett az érdeklődők a tudatos és egészséges édességfogyasztásról is hallgathatnak előadásokat, konzultálhatunk a jelen lévő fogászati, dietetikai tanácsadókkal. Délutántól kisebb zenei formációk, kellemes utcai jazz-zenével szórakoztatják a közönséget, esténként élő swing, funky, soul koncertek lesznek. A látogatók Európa egyik legszebb panorámájának megcsodálása mellett a több ponton felállított elegáns koktél-, pezsgő- és borbárokból fogyaszthatnak kiváló italokat.

Az idei Édes Napok már 4 napos lesz, időpontja szeptember 20-23.
 
Egy dolog azonban nem változik, továbbra is kizárólag a minőségi édességeket gyártó és forgalmazó kiállítóknak biztosítunk helyet a fesztiválon. 2011-ben Sarah Jane Evans, a londoni Academy of Chocolate alapítója volt a díszvendégünk. Idén Chloé Doutre-Roussel lesz a díszvendégünk, aki a híres Csokoládé szakértő könyv szerzője. Tagja a londoni Academy of Chocolate-nak, ezen felül az, egyik legkomolyabb londoni kereskedőháznak a Fortnum and Mason-nek a csokoládé szakértője. Az Édes Napok Budapest Fesztivál szakmai rangját a díszvendég jelenléte nemzetközivé teszi, a jó hírnevünk, a fesztivál pazar helyszíne, így a világ minden pontjára eljut. Célunk továbbra is egy olyan szakmai seregszemle, amelynek európai híre emeli a kézműves magyar édességek megítélését, értékét és a fesztivál minősítését. Néhány világhírű márka jelenléte pedig emeli a fesztivál színvonalát.
 
Az idei évtől minden évben más-más vendég országot hívunk meg. Ez évben Németország fogadta el meghívásunkat, akik részben, mint turisztikai desztinációt reklámozzák országukat, másrészt a német csokoládé- és édességgyártó manufaktúrák termékeit hozzák el hazánkba.
 
Az első, csütörtöki nap, szakmai nap, ahol a kiállítóknak, kereskedőknek és a szakmai résztvevőknek, médiapartnereknek, támogatóknak lehetőségük lesz egymást és egymás édességeit is jobban megismerni, a sajtóval, médiával szorosabb kapcsolatot kialakítani, szakmai előadást tartani és hallgatni. Az édességgyártók szövetsége ezen a napon ünnepli majd a 20. születésnapját. Természetesen e napon is számolunk a nagyközönség jelenlétével, akik este a tavalyi évben megszokott hangulatú zenéket élvezhetik.
 
Ahogy a tavalyi fesztiválon, így az idein is napközben családoknak és gyermekeknek szóló programok lesznek, valamint bemutatunk olyan attrakciókat, amiket csak az Édes Napokon lehet majd látni. Hasonlóan a tavalyihoz, idén is lesznek csokoládé és praliné kurzusok. Látogatóinknak gazdagabb ajándékot, valamint több kóstolót szervezünk. „Édes Napok” autóbuszjáratot tervezünk a Clark Ádám tér és Dózsa György tér között. A fesztivál területén ingyenes wifi lesz.
 
Az esték a tavalyihoz hasonlóan a funky, soul, jazzkoncertek, a finom ételek és italok társaságában telnek. Elegáns lounge és koktélbár lesz a terület legszebb kilátását nyújtó Savoyai terasz végében, valamint a hangulatos nyugati kertben. Péntek estére egy különleges zenei koncertet tartogatunk.

Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.