Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


6 tuti egyszerű recept, irodai étkezéshez!

2008. július 8., kedd
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Ha semmi kedved menzára menni vagy az üzemi étkezdébe - és a török, olasz és kínai éttermek sem csigázzák fel ízlelőbimbóidat, itt az idő, hogy ebédre készíts magadnak előre vagy ott, az irodai konyhában egy egészséges és változatos finomságot.

Bemutatunk neked néhány könnyen elkészíthető, pénztárcakímélő, rafinált ötletet.

Otthoni elkészítésre:


Gazpacho: A spanyol zöldségleves hidegen fogyasztandó, elkészítése igen egyszerű: összemixeljük a paradicsomot, uborkát és a paprikát, ízesítjük igény szerint némi sóval, borssal, ecettel és olajjal. Még egyszerűbb, ha a paradicsomlevet turbózzuk fel a fenti összetevőkkel, akkor még a mixelés is elhagyható és csupán a zöldségszeletelés vesz el pár percet előző este.

Szójabab saláta: az ázsiai konyha legkönnyebb fogása: ízesíthetjük szójaszósszal, ecettel vagy ázsiai halszósszal, akár némi chilivel, hagyjuk kalandozni az ízeket szájpadlásunkon. A haladók keverhetnek hozzá némi reszelt répát is.

Zöldségrudacskák mártogatáshoz: nézzünk csak szét a hűtőpolcokon - rengeteg zöldfűszeres, fokhagymás, sima sajtkrém, könnyű, kenhető túró áll rendelkezésünkre. Igen finom nyári ebéd lehet, ha csupán néhány zöldséget felszelve magunkkal viszünk az irodai hamizáshoz mártogatásra: paprika, zeller, no és persze a finom újhagyma. Igazi ízorgia! És a variációk száma szinte végtelen!

Kuszkusz saláta: uborkával, paradicsommal, paprikával ízesíthető. A menta és a bazsalikom igazi felüdülést hoz unatkozó gyomrunknak is. Ne feledjük a citromlevet és az olajat sem. Mozzarellával ínyenceknek!

Túrókrém: na, nem a bolti! A friss natúr túró ízlésünknek megfelelően elkészíthető minimális energiaráfordítással. Eper, szeder, ribizli, idénygyümölcsök előnyben! Nyár van, használjuk ki az alkalmat!

Az éhesebb farkasoknak:

Bagett friss sajtkrémmel, némi kukoricával, salátalevéllel... nos, sikerült motiválni?


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.