Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Amilyen az étkészleted, olyan a jellemed!

2008. június 12., csütörtök
Forrás: Kulináris Világ

Állítólag az étkészlet formája, színe nagyban befolyásolhatja azt, mi történik az asztal körül. Lehet abban valami, hogy nem véletlenül választunk bizonyos formát vagy épp színt!

Amikor egy háziasszony megteríti az asztalt, egyfajta csodát hoz létre, még akkor is, amikor egy egyszerű ebédről van szó. A legtöbb könyv is azt mondja, hogy a terítés és a szervírozás egyfajta művészet.

Az étkészlet formájának hatalmas jelentősége van. Az étel varázslata sokban függ a tálalástól. Tehát a kerek tányérok jobban magukban tarják az energiát, és megvédik az ételt a negatív hatásoktól.

A szögletes edények pedig sokkal határozottabbá teszik az embereket, így ha természetedből fakadóan félénk típus vagy, akkor a szögletes tányérok pont neked valók.

A lobbanékony emberek viszont kerüljék az éles, sarkos edényeket, mivel ezek megerősíthetik a rossz tulajdonságaikat.

Viszont, ha egy kapcsolatot fel akarunk dobni, és kis pikantériát akarunk belevinni, a szögletes formák elengedhetetlenek, ugyanis az így tálalt, akár legegyszerűbb étel is, még egy pohár pezsgőnél is nagyobb lendületet ad.

 

 

A színek jelentősége: Természetesen az étkészlet színvilágának is meghatározó szerepe van nemcsak a formájának. Ha nem vagy egy temperamentumos típus, akkor válassz tűzpiros edényeket. Ha szétszórt vagy és időnként felületes, akkor válasz barna vagy fekete edényeket, amelyek alaposságot sugallnak. Ha újdonságra és belsőséges hangulatra vágysz, akkor csakis fehér terítéket válassz. Ha pedig szeretnéd elengedni a fantáziádat, hogy szárnyaljon és kreativitásra vágy akkor a számodra legmegfelelőbb szín a kék vagy a narancsságra szürkés színnel kombinálva.

 

 

Mindezek mellett, ha azt szeretnék, hogy harmónia uralkodjon az asztalon, akkor figyeljünk a színek balanszára és vegyük figyelembe az évszakokat is. Tavasszal, amikor még a téli hidegek hatása alatt vagyunk, és szükségünk van új energiákra a legideálisabb választás zöldes árnyalatú étkészlet. Nyáron, amikor dúlnak a szerelmek és lángolnak a szenvedélyek, jól jönnek a piros, rózsaszín vagy halványkék színek. Ősszel jön el a tanulságok ideje, amikor mindenki lehiggad egy kicsit, ilyenkor kellemesen hatnak a bordó vagy kék terítékek. Télen pedig, amikor a leginkább szükségünk van az energiánk megőrzésére, válasszunk sötét árnyalatú edényeket, mert a sötét színek képesek megőrizni az energiát.

Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.