Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Színpompás karfiol

2008. április 18., péntek
Szerző: Kulináris Világ

Te főznél különleges színes zöldségekből ételeket? Most itt a lehetőség, mert újabb színes zöldséggel bővült a kulináris paletta.

KarfiolMár lehetett hallani a lila sárgarépáról és krumpliról, vagy éppen a sárga paradicsomról, és most itt a legújabb színes, nemesített zöldség: a karfiol.

 

Adrew Coker a svájci Syngenta cég képviselője megnyugtatta a nagyérdeműt, hogy sem a lila, sem a zöld, sem a narancssárga színt nem génmanipulációval érték el, hanem sok évtizedes növénynemesítéssel. Sőt, e szivárványszínekben pompázó zöldségek, egészségesebbek természetes színű társaiknál, és főzés során sem veszítik el csodás színűket, viszont ízük ugyanolyan finom.

A lila virágú karfiol anthocyanin festékanyagot tartalmaz, amely véd a szív- és érrendszeri betegségektől.

 

A narancssárga karfiol majd 25-ször több bétakarotint tartalmaz, mint fehér rokona, így a szervezetünk sokkal több A-vitamint tud termelni, aminek bőrvédő hatása nagyon fontos, főleg nyáron. A narancssárga karfiol egyébként nem újdonság, mert pár éve a New York Állami Mezőgazdasági Kísérleti Állomás kutatóinak is sikerült előállítaniuk természetes növény mutáció révén.

 

És még egy megnyugtató tény a kétkedőknek. A sárgarépa mai megszokott színét is nemesítéssel érték el holland kertészek, hogy ezzel tisztelegjenek a királyi család előtt. Tehát érdemes lenézni a zöldségeshez, hátha kapunk szivárványszínű karfiolt, ugyanis ez az első színes zöldség, ami már forgalomba is került.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.