Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Feng Shui a konyhában

Kötelező alapszabályok

2008. december 19., péntek
Szerző: Szatmári Nóra

A konyhát Kínában a gazdagság szimbólumának tekintik, ezért elrendezését, bútorzatát igen komoly és alapos körültekintéssel tervezik meg, - mind a mai napig!

Úgy vélik, ha a háziasszony jót főz, akkor az úr a háznál eleget eszik, sok vitamint fogyaszt, így több lesz az energiája, többet tud dolgozni, ami a munkája és sikerei mellett jó hatással lesz a pénztárcájára is.
Épp ezért már magának a tűzhelynek is fontos szerepe van, a következő szabályok betartandók:

- minden égőfejet és melegítőlapot egyformán használjunk. Kínában az égőfejek száma mutatja a család gazdagságát.
- a tűzhelyet lehetőleg úgy helyezzük el, hogy főzés közben ne kelljen hátat fordítanunk a konyha ajtajának, ez nagyon kellemetlen és szorongató érzést okozhat.
- ne állítsuk a sarokba sem a tűzhelyet, mert nem férünk hozzá az étel elkészítése közben kényelmesen.
- Ne kerüljön sem mellé, sem közvetlenül vele szembe mosogató vagy hűtőszekrény, esetleg egy tükör. A tűz és a víz ugyanis örök ellenségek, a Feng Shui elvei szerint az így berendezett konyhában - és ezáltal magában a családban is -több lesz a veszekedés.

Lehetőleg lakásunk, házunk bejárati ajtaja ne a konyhába nyíljon. Ekkor ugyanis hazaérkezésünkkor rögtön a konyhát és a tűzhelyet, hűtőszekrényt látjuk meg először, ami szinte automatikusan éhessé tesz, és rendkívül sok időt fogunk (akár felesleges!) étkezéssel eltölteni. Feng Shui szerint legjobb helye a lakás/ház hátsó részében van.

Konyhaajtóval szemben ne legyen fürdő- vagy WC ajtó, - mert elszívja a pozitív energiákat. Ha ezen nem tudunk változtatni, akkor növényekkel, hangulatvilágítással, tükrökkel biztosíthatunk kellemesebb hangulatot, ami egyben azt eredményezi, hogy figyelmünket eltereljük a rosszul kialakított helyiségek elrendezéséről.

Sokszor megesik, hogy a lakók leveszik a konyhaajtót helyszűke miatt, ami nem túl előnyös eljárás. Ez esetben a bejárat fölé mindenképpen helyezzünk el szélcsengőt, mivel a csengő hangja jelzi a konyhába való belépést.

Milyen színeket válasszunk és használjunk a konyhában?

Alapjaiban ez egy nem megválaszolható kérdés, ugyanis rengeteg dolgot figyelembe kell venni. Legjobban akkor járunk, ha Feng Shui tanácsadó véleményét kérjük ki. A konyha színét alapvetően az határozza meg, hogy hol helyezkedik el, - azaz mely égtáj fele néz! Emellett figyelembe kell venni a nagyságát és a természetes fény mennyiségét is, - a bent lakók GUA számával harmonizálva!

Mivel pl. a piros szín megfelelően hat az emésztésre, ezért ez a szín mindenképpen szerepeljen!
Ha külön van az étkező, ott nem dominálhat a fehér, a fekete, a szürke vagy ezek kombinációja, ugyanis ezen színek látványa csökkenti az étvágyat, és hosszú távon akár betegeskedést is okozhat. Ezen a területen soha ne használjunk és helyezzünk el kaktuszokat, mert gyomorfekélyt okozhatnak.

Ha a konyhában oldjuk meg az étkezést, soha ne helyezzünk a falra órát, mert étkezés közben arra pillantva mindig az idő múlását szimbolizálja számunkra, mely állandó rohanáshoz vezethet. A sietve elfogyasztott étel, nem hat jól egészségünkre.

Élő növények elhelyezése pozitív körülményeket teremt, megtöri a konyha egyhangúságát, esetleges merevségét, és igen meleg, otthonos hangulatot teremthet.

Megvilágítás...

A fényviszonyok kizárólag akkor mondhatók megfelelőnek, ha optimális mennyiségű és erősségű a világítás: vagyis sem nem erős, sem nem gyenge. Ügyeljünk arra, hogy a lámpáink fénye egyenletes legyen.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.