Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Harmónia trükkök-tippek karácsonyi vacsorához

Teremts harmóniát!

2012. december 7., péntek
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Az, hogy milyen ételt választasz a karácsonyi vacsorád főtémájának, döntő fontosságú lehet az egész ünnep alaphangulatának megteremtéséhez.

Az, aki szeret főzni, annak akár 2 óráig a konyhában álldogálva alkotni is kikapcsolódás lehet, másoknak azonban nem árt némi kreativitás, hogy bőven kiélvezhessék a többiek örömteli társaságát!
   
A karácsonyi vacsora lehet bármi, amit szeretnél


Tulajdonképpen nincsenek szabályok, hogy milyen ételt válassz, csupán a te ízlésed határozza meg, hogy inkább a tradíciók vagy a merész ötletek mellett döntesz-e. Valaki délután szeret vacsorázni, mások inkább este, az ajándékosztogatás után. Valaki elutazik a szüleihez családjával, mások inkább otthon szeretik megszervezni az összejövetelt. Légy egyszerűen laza és alkalmazkodjatok egymáshoz!

Légy jó hangulatban!

Először is gondolj a menü összeállítására, ha nincsenek megrögzött receptjeid, akkor nyugodtan keresgélhetsz a www.kulinarisvilag.hu oldalon, ahol biztosan rábukkansz majd némi finomságra, vagy akár asztaldíszítési ötletre!
Ha nem nagyon jeleskedsz a konyhaművészetekben és még a legegyszerűbb recepteknek sem akarsz nekivágni, nyugodtan vásárolj előre félkész ételeket, melyeket csak fel kell melegíteni! Érdemes néhány jól bevált ételt összeválogatni, mellyel tudod, hogy nem nyúlhatsz mellé! Egyáltalán nem baj, ha nem akarsz minden percet a tűzhely mellett dönteni. Hidd el, családod örül majd, hogy többet lehet veled!

NAGY KARÁCSONYI KAVALKÁD ITT!


Légy egy kicsit más!

A legjobb karácsonyi vacsorák néha teljesen felrúgják a hagyományokat. Ismerd meg új kultúrák szokásait, vagy less el néhány fogást a barátaidtól! Ha a gyerekek imádják a pizzát, miért ne ajándékozhatnád meg őket egy finom példánnyal? A dekoráció végül még mindig teheti ünnepivé a fogást, nem igaz?

Találj ki egy témát a vacsorához!

Egy alaptéma teljesen új hangulatot ad a vacsorának. Öltözzetek be mind téli figuráknak, lehet valaki télapósapkában, mások angyalszárnyakkal, sőt néhányotoknál elkél a szarvasagancs is! Lehet akár az egész estét egy film köré felépíteni, vagy nem ismert, családi hagyományok köré is! Érezzétek jól magatokat és ne akarjátok klisék közé szorítani a karácsony ünneplését! Még nem jelent meg a tökéletes karácsony illemkódexe, a lényeg, hogy mindenki boldog legyen!
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.