Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Mit lehet tudni a fogyást segítő műtétekről?

2011. április 29., péntek
Szerző: Sáfrány Zsófia - Kulináris Világ
Forrás: www.fitnesstipsforlife.com

Számtalan sikerrel kecsegtető fogyókúrás metódust ismerünk, viszont sok esetben ezek nem többek üres ígéreteknél. Vannak azonban olyan módszerek is köztük, melyek már bizonyítottan sikerre vezettek.

Ezek egyike a gyomorgyűrű műtét is, mely persze nem rizikó nélküli.

A gyomorgyűrű és más fogyást szolgáló műtéti beavatkozás tulajdonképpen a legutolsó lépés a túlsúllyal vívott küzdelemben, vagyis azoknak nem ajánlott, akik csupán néhány felesleges kilótól szenvednek, nem úgy a veszélyesen elhízottak számára, akiknek minden korábbi fogyókúrás kísérlete fuccsba dőlt.

Kin hajthatnak végre súlycsökkentő műtétet?

Elsősorban olyan embereknek, akiknek elhízottsága már egészségüket veszélyezteti, vagyis magas vérnyomással, szívproblémákkal és más egészségügyi problémával küzdenek, illetve mindazoknak, akik számára nincs más kiút az elhízottságból és testük miatt igen frusztráltak.

Többféle sebészeti beavatkozás létezik a fogyás érdekében, de a legnépszerűbbek mindenképpen a gyomorgyűrű műtétek, melyek drámai eredményeket és jobb közérzetet biztosítanak a páciensek számára.

A műtétet altatásban végzik, és egyértelmű, hogy minden esetben csökkenti a diabétesz és a szívrendszeri problémák veszélyét is a beteg szervezetében. A műtét néhány óráig tart és utána max. 7 napig a kórházban való tartózkodásra készülhetünk fel.

Milyen súlycsökkentő műtétek léteznek?

A fogyasztó műtétek két alaptípusra oszthatók, a gyomortérfogat-csökkentő és a gasztrointesztinális bypass eljárásokra. Az első típus közismert formája a gyomorgyűrűzés, amellyel azt kívánják elérni, hogy kis mennyiségű étel fogyasztása is teltségérzetet váltson ki a páciensből, a másik típus jellegzetes példája a Roux-en-Y gyomor-bypass (Roux-en-Y gastric bypass, RYGB) műtét, amelynek során összeköttetést létesítenek a gyomor felső része és a jejunum, a vékonybél középső szakasza között, aminek következtében a gyomor egy részén és a patkóbélen nem halad át az étel. Ezen műtéttel is kisebbedik a gyomor valódi térfogata, csökken a tápanyagok felszívódása, bár az utóbbi tényező nem játszik jelentős szerepet a műtétet követő súlycsökkenésben. A bypass műtétek viszont igen előnyösen befolyásolják a diabéteszt, sokkal kifejezettebben annál, hogy a hatás pusztán a súlycsökkenéssel magyarázható lenne. EZen  operációk ugyanis olyan hormonális változásokhoz is vezetnek, amelyek erősen hatnak a cukorbetegségre; e változások a gyomorgyűrűzés után nem alakulnak ki.
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.