Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Fogynál? 8 tipp a sikerhez!

2008. április 28., hétfő
Forrás: www.orvostkeresek.hu

Az első és legfonotosabb tennivalónk, hogy konkrét célokat tűzzünk ki magunk elé. Határozzuk meg a kilók számát, melyektől szeretnénk megválni!

A lényeg, hogy megvalósítható tervet készítsünk, így kitartásunk sem csökken majd, ha fokról-fokra, apró sikereket érünk el, tartósan.

 

Lelkesedésünk fenntartásának második mérföldköve, hogy keressünk társakat a fogyáshoz. Egymás kölcsönös bíztatásával könnyebben átjutunk majd a holtpontokon. A fogyás érdekében végzett testmozgás is nagyobb öröm, ha társaságban végezzük, illetve a közös sütizéseket együtt cserélhetjük fel salátázásra.

 

A fogyás valójában akkor lehet eredményes, s megőrizhető, ha életmódunkon is változtatunk a siker érdekében, nem csak időszakosan kerüljük el a hízlaló falatokat. Ezért is fontos, hogy fokozatosan vezessük be az újításokat, együnk kevesebbet, vagy készítsük másként a megszokott falatokat, illetve mozogjunk.

 

Természetesen mindannyian feladjuk néha, vagy legalábbis elcsábulunk egy-egy kedvenc falat láttán. Nem kell teljes mértékben lemondanunk az imádott ételről, akkor sem, ha hízlal, a lényeg, hogy mértékkel, s valóban ritkán fogyasszunk belőle.

 

Amennyiben mégis megbotlanánk a fogyáshoz vezető rögös úton, ne emésszük magunkat miatta, a holnap sikeresebb, s egészségesebb lesz, semmiképp se adjuk fel, önmarcangolás helyett vezessük le csalódottságunkat egy kis plusz mozgással.

 

A sikeres fogyókúra jellemzője, hogy az első napokban-hetekben intenzív súlyvesztést tapasztalunk, majd a mérleg mutatója stagnál. Ne veszítsük el fejünket, mindez eddigi eredményességünket igazolja. Gratuláljunk hát magunknak, s folytassunk mindent az addig megszokott módon. A holtponton egy kis extra torna, vagyis több energia elégetésével könnyedén átlendülhetünk.

 

Az elért sikerek után nyugodt szívvel megjutalmazhatjuk magunkat. Fontos, hogy lehetőleg ne egy tábla csoki, vagy egy torta képezze ez esetben vágyunk tárgyát. Kapcsolódjunk ki, szórakozzunk, vagy vegyük meg azt a ruhát, amit már oly rég kinéztünk magunknak, s élvezzük a karcsúság örömét.

 

A kívánt testsúly megtartásához igénybe vehetjük szakember segítségét. Választhatunk táplálkozási szakértőt, konzultálhatunk dietetikus szakorvossal, vagy akár egyeztethetünk személyi edzővel. A lényeg, hogy hosszú távon törekedjünk az egészséges életmód megtartására.

Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.