Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Futurisztikus design - minikonyha

Interaktív energiaasztal és ultramodern készülékek a konyhában

2009. szeptember 3., csütörtök
Szerző: Elektrolux
Forrás: Sajtóközlemény

Interaktív energiaasztallal és művészeti alkotásnak tetsző mini konyhával válaszol az Electrolux a fogyasztói trendek változására.

Az Electrolux design csapata megtervezte a jövő háztartásának ultramodern készülékeit.

Az Electrolux a GfK Roper Consulting piackutató céggel együttműködve feltérképezte azon trendeket, amelyek hatással lesznek a fogyasztók lakberendezési és életviteli szokásaira az elkövetkezendő években. A kutatás szerint, az emberek nem kedvelik, ha szokásaiknak, napi rutinjuknak a tér és idő határt szab, ezért kap a következő időszakban a multifunkcionalitás kulcsfontosságú szerepet.

A kutatás szerint a konyha már nem csak a főzés és étkezés, hanem a társasági élet, és szórakozás helyszíne is. A főzés a baráti összejövetelek szerves része, ezért a fogyasztók elvárásai is a minőségi, gyors és könnyű megoldások irányába változnak. A jövőben előtérbe kerülnek majd a professzionális, komplex és egyénre szabott megoldások, a funkcionalitás mellett azonban a design szerepe továbbra is kiemelkedő marad.

A kutatás eredményeire reagálva az Electrolux design csapata megtervezte a Rendez-vous (randevú) és Volare (szárnyalás) névre keresztelt két koncepcióterméket. A Rendez-vous asztal tervezésekor a cél az volt, hogy a munkapultnál alkotó házigazda, a vacsora elkészítése közben is részt vehessen a társasági életben.

A csapatépítő fantáziatermék egy interaktív energiaközpont is egyben, mely vezeték nélkül működteti a hozzá csatlakoztatott készülékeket. Sík felülete alkalmas főzésre, illetve telefon töltésére is. Az asztal alsó részében moduláris fiókok találhatók, melyek helyettesíthetők hűtőszekrénnyel, vagy bármilyen szükséges háztartási készülékkel. A Randez-vous egyben egy virtuális séf szerepét is betölti, ami a szakácsot instrukciókkal látja el főzés közben. Miután az étel elkészült, a vendégek elfogyasztják vacsorájukat a készülék kerámia felületén, ami az indukciós technológiának köszönhetően nem melegszik fel főzés közben.Az Electrolux dizájnerei a kisebb otthonok szűkös konyháira is gondoltak, amikor megtervezték a Volare nevű modellt. A falra rögzíthető koncepciótermék egy mini konyha funkcióját látja el, hiszen egyszerre alkalmas főzésre, sütésre, poharak tárolására, jégkocka vagy akár forró italok készítésére. A készülék érintőgombos vezérlőpanelről irányítható, a beépített főzőlap pedig le vagy felhajtható annak függvényében, hogy éppen akarnak-e rajta főzni. Használaton kívül a Volare egy esztétikus és modern műalkotásként is megállja helyét.

A jövő készülékeit az Electrolux - világszerte 150 főt foglalkoztató - design csapata álmodta meg, Henrik Otto, a globális formatervezési részleg elnökének vezetésével. A dizájnerek feladata a mindennapokban olyan háztartási készülékek megtervezése, melyek kellően tükrözik az Electrolux holisztikus design filozófiáját. Az átgondolt design a koncepciótermékek esetében is a minden igényt kielégítő funkcionalitásban és a minimalista külsőben mutatkozik meg.

A témával kapcsolatos nagyméretű képek letölthetők az alábbi linkről:
http://www.herhoff.hu/download/electrolux/design_koncepciok/
 A cégről:
Az Electrolux Csoport a világ vezető konyhai, fürdőszobai, tisztító- és szabadtéri eszközöket gyártó vállalata. Minden évben több mint 150 országban, több mint 40 millió Electrolux terméket vásárolnak az egyéni, illetve a professzionális fogyasztók. A vállalat az átgondolt design megalkotója, aki az otthoni felhasználók és professzionális vásárlók valós igényeinek és véleményének beható tanulmányozásával alakítja ki innovatív termékeit. Termékpalettáján hűtőszekrények, mosógépek, mosogatógépek, porszívók és tűzhelyek szerepelnek. Az Electrolux Csoporthoz tartoznak az olyan világhírű márkák, mint az Electrolux, az AEG-Electrolux, a Zanussi, a Frigidaire és az Eureka. 2008-ban összesen 105 milliárd svéd korona volt a cégcsoport forgalma, alkalmazottainak száma pedig 55 ezer.
További információ: www.electrolux.hu
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.