Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Öl, butít, nyomorba dönt: gyilkos üdítőitalok!

... amit nem kellene lenyelni...

2009. július 14., kedd
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Amerikában főképp és persze az egész világon emberek ezrei fogyasztanak üdítőitalokat, melyet akár "csontritkulás üdítőnek" is nevezhetnénk. A helyzet pedig évről-évre romlik.

Ez a „lassan ölő méreg” főképp az igen trendi üdítőkben lelhető fel. A bennük lévő szóda az, mely súlyos problémákat okoz, - a karbonsavnak, vagy foszforsavnak köszönhetően.

Az üdítőkben lévő szénsav kalcium veszteséget okoz a csontokban, egy 3 lépéses folyamat során:


1. A szénsav irritálja a gyomrot.
2. A gyomor felhasználja az egyetlen, számára elérhető anyagot, a kalciumot, hogy lebontsa a szénsavat.
3. A vérben csökken a kalcium mennyisége, vagyis a csontokban lévő tartalékból pótolja azt. Ennek következtében az agy és az izomzat működése jelentősen csökken.

A történetnek azonban még nincs vége. Az üdítőitalok másik problémája, hogy foszforsavat is tartalmaznak. Ez nem egyenlő a szénsavval, mely tulajdonképpen széndioxidmix vízzel. A foszforsav viszont ugyanúgy csökkenti a szervezet kalciumtartalékát.

Ergo: az üdítőitalok gyengítik a csontjaidat!

1. A szénsav csökkenti a csontokban lévő kalcium mennyiségét.
2. A foszforsav is csökkenti a csontokban lévő kalcium tartalékot.
3. Az üdítőitalok, mint italok, helyettesítik a kalciumtartalmú italalternatívákat, mint a tejet és a vizet. Ezek nem kalciumbombák, de azért tartalmaznak kalciumot.

Diabétesz flaskából felhörpintve

A helyzet csak romlik, ha az üdítőitalhoz még cukrot is hozzáadnak. A cukor, mely folyadékban bomlik, hamar bekerül a véráramba, ahol a nagyobb mennyiségben való jelenléte hatására, a szervezet működést serkentő jeleket küld a hasnyálmirigybe. A hasnyálmirigy azonban nem tud különbséget tenni a kis és a nagy adag között, így annyi inzulint lök a szervezetbe, amennyit csak tud, azért, hogy megakadályozza az idegek sérülését az oxidáció hatására.

Azonban a hasnyálmirigynek ezen túlműködése súlyos következményekkel jár. Az inzulin hatására a szervezet csökkenti a vérben lévő tesztoszteron mennyiségét és leállítja annak további termelését is. A tesztoszteron férfi és nő számára egyaránt az a hormon, mely a kalciumtartalomért felelős a csontokban. A tesztoszteron mennyiségét növelheted pl. súlyemeléssel, de ha emellett masszív mennyiségben cukros italokat fogyasztasz, a szervezeted sosem fog kalciumot adni a csontjaidnak.

Végeredmény: cukorbetegség is kialakulhat.

Rák a palackban

2005 tavaszán a kutatások arra az eredményre jutottak, hogy komoly összefüggés van a nyelőcső rákos megbetegedése és a szénsavas üdítők között. Bár a kutatás továbbra is zajlik, vannak tények, melyek már ismertté váltak:

1. Szódát iszol.
2. Ettől böfögni kezdesz - a savakra való reflex.
3. A böfögés savat visz a nyelőcsövedbe, mely sérüléseket okoz.
4. A sérülés rákos sejteket termelhet.

Az üdítőital cégek természetesen titkolóznak ezen - az egyébként kutatás nélkül, logikus észjárással is kikövetkeztethető - eredmények ellen és gondoskodnak róla, hogy italuk egészen más eredményeket tudjon felmutatni a közérdek számára. Természetesen a rákos megbetegedésekre való utalást igyekeznek minél inkább távol tartani marketingreklámjaik során. Ugyanakkor kivédhetetlen, hogy az „üdítőitalok+nyelőcsőrák” keresés eredménye az interneten több száz oldal.

A keresés eredménye arról is tudósíthat, hogy 2 generációval korábban még ismeretlen volt a szénsav hatására keletkezett betegség, ma azonban nagyon is gyakori. Nézd csak meg a nyelőcsőrákban megbetegedett emberek növekvő tendenciáját!  Néhány alaptény:

1. A vérsejtek mechanikus rongálása nagy szerepet játszik a rákos megbetegedésekben, ezért van az, hogy pl. az azbeszt tüdőrákot okoz.
2. Az üdítőitalok savat okoznak és ezzel nem csak a gyomor, de a nyelőcső egészségét is veszélyeztetik. Mennyi a túl sok? Nos, a kutatások szerint az amerikaiak már nagyon-nagyon messze mentek a limit határán.
3. A savak erős vérsejt mutációt okoznak, mely által nő a szabadgyökök mennyisége is a szervezetben.

Ez nem egy ellenkampány a nagy üdítőgyárak ellen, csupán a tény a szénsavas italokról!

A túlzott szénsavas üdítőital-fogyasztás ölhet!
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.