Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Gyógyító medvehagyma

2008. április 13., vasárnap
Szerző: Nóra
Forrás: Ezoterikus.hu

A medvehagyma áprilisban hajtja ki leveleit erdeinkben. A gyöngyvirágéhoz hasonlatos formái vannak, de erős fokhagymaillata miatt összetéveszthetetlen...

Májusban pedig arasznyi hosszúságú, szögletes szárain fehér, félgömb alakú virágok mutatják meg egyedi szépségüket. Un. csillagvirágai félgömbbe rendeződnek.

A medvehagymának a leveleit kell begyűjteni, hisz ezek hatóanyagai nagyszerű ellenszerei a magas vérnyomásnak, a reumás fájdalmaknak és az emésztési zavarok gyógyításának is. Sőt, ma már kutatások bizonyítják, hogy fogyasztószerként is nagyszerű szolgálatot tesznek. A medvehagyma gyökérrésze is értékes, azonban ne feledjük, hogy kihúzásával a következő év termését pusztítjuk el. A levélgyűjtés során arra is ügyelnünk kell, hogy egy tőről csak néhány levelet szedjünk le, hisz így lehetőséget hagyunk a hagymának arra, hogy megerősödhessen és újra virágozzon. Ha a virágzási folyamat gond nélkül lezajlik, akkor a növény elszórja magvait, s így tovább tud szaporodni.

Konyhánkban a medvehagymát igen sokféle módon lehet hasznosítani. Frissen, apróra vágva bármilyen salátához hozzákeverhető, de ízletes kiegészítője lehet a szendvicsnek is. Finom, tésztára önthető mártás is készülhet belőle. Ehhez le kell darálni vagy turmixolni a leveleket, olívaolaj és parmezán sajt hozzáadásával krémet keverhetünk belőle.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.