Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Gyógyítsd magad Kék Búzavirággal! 5 betegség - 5 megoldás!

Boszorkánypraktikák

2008. június 24., kedd
Szerző: Ezoterikus.hu

Ez a szépségesen egyszeru növény Délkelet-Európai származású, ma már csaknem az egész földkerekségen elterjedt. Gyógyító hatása még kevésbé ismert...

Hatóanyagtartalma: keseruanyag (knicin), festékanyag (cianin és pelargonin), szaponin, cserzo- és nyálkaanyag, ásványi anyagok (mangán, kálium).

Kiemelkedo gyógy-tulajdonságai:
- vizelethajtó,
- gyulladás-gátló,
- epehajtó,
- fertozések ellen is kiváló,
- nagyszeru metabolikum és színjavító.

Epebántalmak és étvágytalanság elleni tea:
1 evokanálnyi virágszirmot leforrázunk 2 dl vízzel, negyed óráig ázni hagyjuk, majd szurjük. Naponta 3 alkalommal iszunk 2 dl teát, étkezések elott 20-30 perccel.

Epetermelést serkento és epehajtó gyógytulajdonságát úgy tudjuk a leginkább kihasználni, ha más hasonló hatású gyógynövényekkel – például: borsmentával, apróbojtorjánnal –, 1:1 arányban keverjük. A keverékbol 1 evokanálnyit leforrázunk 2 dl vízzel, negyed óráig ázni hagyjuk, leszurjük, és naponta 2 alkalommal fogyasztjuk, étkezések elott 20-30 perccel.

Vizelethajtó és salaktalanító hatását a szervezet méregtelenítésére alkalmazzuk, keverhetjük édesköménnyel, kálmossal, bazsalikommal, majoránnával, borsmentával, citromfuvel is. Ebben a formában képes néhány kórokozó baktérium elszaporodásának megakadályozására, így nagyszeru alkotórésze a tisztító teakeverékeknek.

A kék búzavirág kiváló szemgyógyászati célokra! Így például a kötohártya-gyulladás ellenszere lehet szemcsepp formájában: 1 teáskanálnyi virágszirmot leforrázunk 2 dl vízzel, negyed óráig ázni hagyjuk, majd szurjük. Gyógyszertárban vásárolt 1,8 g tiszta konyhasót keverünk bele; - erre azért van szükség, mert csípo érzést okozna a lé közvetlen használata akkor, ha a 0,9%-ban sós testnedv keveredne a sótlan szemvízzel. Az elso órákban óránként, a gyulladás érezheto visszahúzódása esetén már elég kétóránként cseppenteni a szembe. Éjjelre ugyanehhez a keverékhez 2 dl leforrázott és leszurt kamillateát adunk, s borogatásként a szemre helyezzük (vatta, géz).

Külsoleg kiváló frissítoje a fáradt arcbornek! 2 evokanál virágszirmot leforrázunk 1,5 dl vízzel, negyed óráig ázni hagyjuk, leszurjük. Hutsük langyosra, majd kezünkkel, ujjainkkal és tenyerünkkel paskoljuk vele alaposan végig az arcbort, ne hagyjuk ki a nyak és a dekoltázs vonalát sem!


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.