Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Halászléfőző-verseny Balatonbogláron

Hajóátadással egybekötve

2012. július 20., péntek
Forrás: MTI

Balatonbogláron szombaton tartják a hagyományos halászléfőző-versenyt, vasárnap adják át a Balaton nevű, interaktív kiállítótérré alakított 140 éves műemlékhajót, megtörténik a felújított Gömbkilátó műszaki átadása, majd hétfő reggel megnyitják a város uniós támogatással megvalósult turisztikai piacát - közölte Mészáros Miklós polgármester az MTI-vel.

Szombat reggeltől a parti sétányon bonyolítják le a több mint egy évtizede hagyománnyá vált boglári halászléfőző-versenyt, amelyen az idén 25 csapat fogja bemutatni, hányféle módon képes hallevet készíteni a Balaton halaiból, főként pontyból. Este a sétányon lévő Borudvarban a Field Street koncertezik, a város evangélikus templomában pedig Mester Sándor klasszikus gitárestje hallható.

A parti sétányon egész hétvégén lehet halászlét és balatoni sült halat fogyasztani, valamint a kikötőben megtekinthető A balatoni halászat története című időszaki kiállítás, és látogatható lesz a Balatonboglár nevű, ma is működő, a rendezvénynél kikötő halászhajó.

Vasárnap délelőtt 10 órakor adják át az uniós támogatással, 25 millió forintból felújított és berendezett Balaton nevű műemlékhajót, amely a tó első csavargőzöseként 140 éve tette meg próbaútját a tavon, majd főként postát hordott a túlpartra. Később a Dunára került, aztán vissza Boglárra, ahol egy ideig vendéglőként működött, mígnem néhány évvel ezelőtt valaki felgyújtotta. Mára a boglári kikötőben, a mólóhoz közel elhelyezett, felújított csavargőzös mintegy ezer négyzetméternyi hagyományos és interaktív kiállítási helyszínné, valamint kávézóvá alakult.

Vasárnap délután tartják a balesetveszélyessége miatt négy éve lezárt, majd felújított, ipartörténeti műemléknek és turisztikai látványosságnak számító Gömbkilátó műszaki átadását, valamint a körülötte uniós támogatással jövőre megépülő Várdomb kaland- és szabadidőpark alapkőletételét. A kilátó hivatalosan várhatóan csak augusztusban nyílik meg.

Balatonboglár fejlesztéseinek részeként hétfőn reggel nyílik meg a városközpontban az uniós támogatással, 15 millió forintból megvalósult turisztikai piac.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.