Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Hogyan válasszunk hűtőszekrényt?

2008. június 5., csütörtök
Szerző: Kulináris Világ

A hűtővásárlás első lépése, az hogy eldöntsük, milyen formájút is szeretnénk. A boltokban a leggyakoribb forma a magas és szűk, mivel ezek a típusok foglalják el a legkevesebb helyet, ám mégis sokat lehet bele pakolni...

 

Ugyanakkor meglehet, hogy a konyhádban egy ilyen hűtő megtörné a harmóniát, és inkább egy alacsonyabb és szélesebb fajta illene bele a képbe a leginkább. Tehát méret szerint a hűtőket négy típusba lehet osztani.

Kis hűtők:

Ezek magassága 50-125 centiméterig terjed. Ezek a típusok többnyire egy részből állnak, tehát vagy nincsen fagyasztója vagy igen minimális a mérete. Az ilyen kis hűtőket többnyire irodákban, szállodai szobákban vagy nyaralókban használják. Tehát ezeket a modelleket leginkább cégeknek, nyugdíjasoknak vagy diákoknak ajánljuk.

Közepes méretű kompakt hűtők:

Az ilyen hűtők magasság kb. 130-150 centiméter és nagyjából 200-260 literes. Ezeknél, a modelleknél előfordulnak egy részes és kétrészes típus is, de ennél a méretnél már a kétrészes verzió a gyakoribb, mivel a fagyasztónak többnyire külön helyet alakítanak ki. A közepes méretű kompakt hűtők kisebb, 2-3 fős családok számára a legmegfelelőbbek.

Közepes méretű hűtő:

Ebbe a típusba a 150-185 centiméter magasságú hűtők tartoznak, melyek körülbelül 260-350 literesek. Ezek már két részből álló darabok, ahol a fagyasztó lehet alul is, felül is. A fagyasztó kb. 50-140 literes. Nagyobb a mérete, ha alul helyezkedik el, akkor több polc is helyet kap, amennyiben felül van, akkor többnyire egy polcos és kisebb méretű. Nagyobb családok számára javasolható.

Nagyméretű hűtők:

Ezek az igazi óriások 190-210 centiméterig terjed a magasságuk és körülbelül 350-800 literesek. A nagy hűtőknél a fagyasztó rész többnyire felül helyezkedik el. Ha ilyen hűtőt választunk, előtte mindent mérjünk le pontosan, ugyanis nem minden házban fér be a liftbe, vagy nehogy ne férjen be a bejárati ajtón.

Fontos tudni még azt, hogy a hűtő rész 0 - +6 С fok közötti a fagyasztó pedig -6 -30 С fok közötti. Minden hűtőn csillaggal van jelölve, mely azt jelzi, a fagyasztója melyik csoportba tartozik.

* -6 C fokos hőmérsékletnek felel meg, ami az jelenti, hogy a mirelit ételt 1 hétig lehet benne tárolni

** -12 C fokos hőmérsékletnek felel meg, ami azt jelenti, hogy a mirelit ételt 1 hónapig lehet benne tárolni

*** -18 C fokos hőmérsékletnek felel meg, ami azt jelenti, hogy a mirelit ételt 3 hónapig lehet tárolni és le lehet fagyasztani a friss ételeket is

**** -30 C fokos hőmérsékletnek felel meg, ami azt jelenti, hogy a mirelit ételt 6 hónaptól egész 1 évig is tárolhatjuk


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.