Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Japán gyógynövények titkos hatásai

A japán gyógynövények csillapíthatják a bélpanaszokat

2010. július 22., csütörtök
Szerző: Kulináris Világ
Forrás: Medipress

A japán gyógynövényalapú orvosságok segíthetnek a gasztrointesztinális panaszokban, például székrekedésben vagy emésztési zavarban szenvedő betegeknek, akik nem reagálnak a hagyományos kezelésekre.

Számos gyógyszer, amely az efféle gyomor-bélrendszeri rendellenességek kezelésére szolgál, nem hatékony vagy nemkívánatos mellékhatásokkal jár.

„A japán gyógynövényeket már évezredek óta alkalmazzák Kelet-Ázsiában. A nemzetközi orvosi szakirodalom alapos vizsgálata feltárta számunkra, hogy a gyógynövényi orvosságok értékes szerepet játszanak a funkcionális gyomor-bélrendszeri betegségekben szenvedő betegek kezelésében” – nyilatkozta Hidekazu Suzuki, a tanulmány vezető szerzője, a Keio Orvostudományi Egyetem kutatója.

A kutatók olyan tanulmányok adatait elemezték, amelyek több különféle japán gyógynövényi orvosságot vizsgáltak, beleértve a Rikkunshi-tót és a Dai-Kenchu-tót is. Eredményeik azt mutatják, hogy a Rikkunshi-to, melyet nyolc gyógynövény keverékéből készítenek, segít a funkcionális dyspepsia (emésztési zavar) által okozott diszkomfort érzés csillapításában. A Dai-Kenchu-to, a ginzeng, a gyömbér és a zanthoxylum (japánbors) termésének keveréke, a gyermekek székrekedését és a betegek műtét utáni bélelzáródását enyhíti. Egy másik gyógynövény alapú orvosság, a hangeshashin-to, pedig a rákgyógyszerek által okozott hasmenés súlyosságát és gyakoriságát csökkenti.

A tanulmány a Neurogastroenterology and Motility szakfolyóirat egyik számában jelent meg.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.