Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A japánok titkos karácsonyi tortareceptje

A karácsonyi torta hagyománya

2010. február 7., vasárnap
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Japánban a karácsonyt egy kicsit másképpen ünneplik, mint a többi országban, így a tradícióik is egészen különlegesnek számítanak számunkra.

Az egyik ilyen kuriózum a karácsonyi sütemény, melynek elkészítése nagy figyelmet és optikai érzéket kíván.

A nagyobb édességboltok ma már széles palettával állnak rendelkezésünkre karácsony előtt, így nem kizárt, hogy idén egy japán karácsonyi tortába is belefutsz!

Japánban viszont kizárt, hogy ezen a süteményen kívül szinte bármilyen más országból származó édességet találj. A japán tortákhoz a szezon alapján választják ki az összetevőket, és sajátságos díszítéssel is rendelkeznek. A legegyszerűbb leírása: egy igazán finom epres piskótatorta sok tejszínhabbal és némi fehér csokoládéforgáccsal. Íme a titkos recept csak neked:

Hozzávalók a tésztához:
3/4 bögre finomliszt
2/3 bögre cukor
1 tk. tej
3 tojás
1 1/2 tk. vaj

A krémhez:
1 1/2 bögre tejszínhab
4 tk. cukor
különböző gyümölcsök (málna, barack, cseresznye)

Elkészítés
Verd fel a tojásokat egy tálban, majd tedd a tálat egy vízzel teli fazék felé a tűzhelyre és folytasd a keverést! Adagold hozzá a cukrot! Ha a tojásos keverék sárgássá válik, add hozzá a lisztet, majd további keverés mellett add hozzá az olvasztott vaj és meleg tej keverékét is, majd lassú tűzön melegítsd tovább! Melegítsd elő a sütőt 200 C-ra és tedd a sütit egy sütőpapírral kibélelt tepsiben a sütőbe 25-35 percig! Az elkészült tésztát hagyd kihűlni, majd vágd el középen! A tejszínt verd fel a cukorral, majd a feléhez add hozzá a gyümölcsöket! A sütemény egyik felét kend meg gyümölcsös krémmel, helyezd rá a másik piskótát és azt is kend meg a tejszínnel! Dekoráld a tortát színes gyümölcsökkel, vagy akár aprókarácsonyi dekorációkkal!



Ahogy Japánban mondanák: Merii Kurisumasu!

 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.