Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Tankon főtt meg a PAPRIKÁS CSIRKE

Mindenki a célban – véget ért a II. Kaukázus Rali

2010. február 8., hétfő
Szerző: Sajtóinformáció
Forrás: Lucullus BT

Véget ért a II. Kaukázus Rali autós kaland- és túlélőtúra, amely 17 napon és 7000 kilométeren keresztül vezetett Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Koszovó...

Montenegró, Macedónia, Bulgária, Törökország, Grúzia, Hegyi-Karabah és Örményország legszebb vidékein. Minden résztvevő szerencsésen célba ért Jerevánba, Örményország fővárosába. Személyi sérülés nem történt, ellenben kisebb-nagyobb technikai problémákkal, vontatással, eltévedéssel, rendkívül rossz út-, és tájékozódási viszonyokkal mindenki szembesült az út során.
A versenyt Gyurman Zoltán és Visnyovszki Ádám nyerte a Quart Team csapatból, a második helyezett az amerikai Texas Dream Team csapata, Alice Yates és Charles Westrup lett, míg a harmadik helyen a német Thomas Danuch és Waltraud Land végzett egy eredeti Kübelwagennel. 
A verseny jótékonysági különdíját az angol Extreme Trifle csapat nyerte.

A második alkalommal megrendezett  extrém kaland- és teljesítménytúra olyan tájakon át vezetett, ahová eddig kevés turista merészkedett. Az út során érintették a ’90-es évek és napjaink háborús zónáit, puskaporos tájait is. A verseny célja volt, hogy a résztvevők testközelből ismerhessék meg az ott élők mindennapi életét, kultúráját, a régiók múltját és jelenét. A szervezők karitatív programot is hirdettek: a háború sújtotta Karabah egyik legnagyobb gyerekotthonának kis lakóin segítettek játék, ruha, és pénzadományaikkal.
   
A hetedik extrém főzés

A Kaukázus Rali másik jellegzetes motívuma a Lucullus Baráti Társaság gasztronómiai egyesület soron következő extrém főzése volt: Turóczi Gábor „extrém szakács”, az egyesület elnöke Hegyi Karabah egy útszéli tankjának tetején főzte meg a magyar kultúra jellegzetességét, a PAPRIKÁS CSIRKÉT. Emellett PAPRIKÁS KRUMPLIT is főztek a magyar, német, lengyel, angol és amerikai résztvevők, valamint a helyi lakosok nagy örömére a Lucullus fűszerek segítségével.  A magyar főzések mellett Turóczi Gábor végigkóstolta a Balkán és a Kaukázus ételkülönlegességeit.

Újabb ralik a láthatáron

A Kaukázus Rali szervezői az ünnepélyes eredményhirdetéskor két új rali indulását is bejelentették: a Budapest-Csernobil Futam Európa legkevésbé látogatott, és talán legelzártabb régióiba kalauzolja a résztvevőket, míg a Trans-Szahara Rali Tunéziából Beninbe, Fekete Afrika legszebb tengerpartjára vezeti a kalandvágyókat, keresztül a Szaharán.

Bővebb információ
Telefon: +3620 240-8530
Web: www.kaukazusrali.hu


Képek: Mazug Tímea, Samara Team


 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.