Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Kilópotyogtató almaecet-diéta, teljes menülistával

2010. április 29., csütörtök
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Egyszerű, finom és garantáltan súlycsökkentő: ez a diéta ideális mindenki számára, aki túlságosan elfoglalt ahhoz, hogy ügyeljen az álomalak elérésére!

A savanyú karcsúvá tesz

Otthon vagy a munkahelyen - ezzel a diétával különösebb időráfordítás nélkül szabadulhatsz meg a kilóidtól. Ezzel a zsírcsökkentő itallal játszi könnyedséggel sikerülhet felgyorsítani az anyagcseréd, lefaragja a zsírtartalékaidat és mivel melegen fogyasztandó, kellemes perceket okoz az esetleges hűvösebb napokon vagy estéken is!

Az almaecet olyan értékes összetevőket tartalmaz, mint a kalcium, kálium, pektinek. Ezeknek köszönhetően jó hatással van a gyomorflórára is. Karcsúsító és emésztést segítő hatása miatt már jó néhány év óta alkalmazzák a diétás menük kiegészítéseként. A gyomornedvek termelődését is serkenti, így hamarabb meg tudjuk emészteni a bevitt tápanyagokat is. Étvágycsökkentő hatása miatt megúszhatjuk a farkaséhséggel együtt járó kellemetlenségeket is.

És így kell csinálni…


Naponta 3 étkezés szükséges. Reggelinél még szabad a választásod, hogy mit szeretnél enni. A 3 étkezésen kívül még 2 alkalommal fogyaszthatsz az italból - lehetőleg egyszer délelőtt és egyszer délután - egy-egy pohárral.

Zsírcsökkentő ital almaecettel

100 ml tejet, 100 ml almalevet (cukrozatlan) és 1 csipetnyi fahéjat rövid ideig felfőzünk. Ezután hozzáadunk 2 tk. almaecetet és ½ tk. mézet. Lehetőleg forrón kortyolva igyuk meg! Kb. 50 kalóriát tartalmaz adagonként.

Reggeli ötletek

Először is sok folyadék, lehetőleg gyümölcstea vagy gyümölcslé, mindenképpen cukrozatlan, mint pl. grapefruitlé, ananászlé.

1.    1 maréknyi müzli 1 naranccsal
2.    1 teljes kiőrlésű kenyérszelet 1 tk. lekvárral
3.    1 pohár joghurt, 1 mandarin

Ebéd ötletek

Nokedli zöldséggel

1 fő
Könnyű
Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók

1 fej hagyma
1 tk paradicsompüré
250 g fagyasztott vegyes zöldség
5 ek. víz
80 g kész nokedli

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a paradicsompürével egy serpenyőben röviden megpároljuk. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, a vizet és az egészet ízlés szerint megfűszerezzük némi sóval és borssal. Fedő alatt még egyszer megpároljuk 8 perc alatt, átkeverjük és végül hozzáadjuk a kész nokedlit.


Tonhalas cipó

1 fő
Könnyű
Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók

1 kis cipó
65 g tonhal (saját levében)
1 paradicsom
100 g saláta
100 g fokhagymakrém

Elkészítés

A cipót felvágjuk. A tonhalat lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, apróra vágjuk, majd elkeverjük a tonhallal. A keveréket a megmosott, apróra tépkedett salátával a cipóba
töltjük, és ízlés szerint nyomunk rá a fokhagymakrémből

Vacsora ötletek

Omlett fűszeres gombával

1 fő
Könnyű
Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
1 tk. olaj
150 g gomba
2 tojás
4 ek. zsírszegény tej
1 tk. paradicsompüré
1 csipet só és bors
1 toastkenyér

Elkészítés

A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, majd 1 tk. olajjal egy serpenyőben megpároljuk. A gombát megpucoljuk és hozzákeverjük a hagymához. A tojásokat, a tejet, a paradicsompürét, a sót és a borsot összekeverjük, beleöntjük a serpenyőbe és kész omlettet sütünk belőle. Toastkenyérrel tálaljuk.


Zöldségkrémleves füstölt lazaccal

1 fő
Könnyű
Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
1 tk. olaj
350 g fagyasztott brokkoli
400 ml zöldségleves alaplé
4 ek. zsírszegény kecskesajt
2 ek. krumplipüré por
50 g füstölt lazac

Elkészítés

A hagymát meghámozzuk és egy fazékban 1 tk. olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a brokkolit. A zöldséglevessel felöntjük, megfűszerezzük némi sóval, borssal és 5 percig lefedve főni hagyjuk. A brokkolit egy botmixerrel pürésítjük, hozzákeverjük a kecskesajtot és a krumplipürport. A végén némi füstölt lazacot teszünk a tányérba a leveshez.
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.