Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Miért híznak vadul a kispapák?

Gyakori az elhízás a kispapák körében?

2012. szeptember 4., kedd
Szerző: Kulináris Világ
Forrás: Medipress.hu

Egy felmérés alapján az angol férfiak átlagosan több mint kilenc kilogrammot híznak, miután gyermekük születik. Szakemberek szerint a jelenség hátterében a mozgással töltött idő lecsökkenése, a megnövekedett mennyiségű készételfogyasztás, valamint a végtelen számú álmatlan éjszaka áll...  vagy nem?

A tanulmányt vezető Paul Keenan úgy véli, a modern életmód hektikussága sajnos kihatással van az ifjú kispapák egészségi állapotára is, akiket egyszerre nyomaszt a munka és a családi élet terhe. Az időhiány következtében sokan feladják addigi egészséges étrendjüket, ami súlynövekedéssel és egészségügyi kockázatokkal jár.

A tanulmány során tízből hat apa vélte úgy, hogy kijött a formájából, tízből négyen nyilatkozták, hogy túl kimerültek ahhoz, hogy otthon kivegyék a részüket a munkából. Több mint egynegyedük vallotta be, hogy megpróbál napközben szundítani egyet, sokan a mellékhelyiségben vagy a munkahelyükön teszik ezt, de ötből egy arról is beszámolt, hogy aközben aludt el, míg gyermekének mesét olvasott.

Emellett háromból egy apán igen nagy a munkahely elvesztése miatti aggodalomból eredő nyomás, és 42 százalékuk csupán energiaitalok segítségével bírja végigdolgozni a napot.

A családtagok maradékának elfogyasztása, illetve a munkahelyen rendelt készételek szintén károsan hatnak az apák egészségére, akiknek nagy része beismerte, hogy munka után már fáradt ahhoz, hogy a gyerekeivel játsszon, és gyakran a túlhajszoltság miatt ingerült velük, vagy akár meg is üti őket.

A tanulmány során fiatal felnőtteket is megkérdeztek, miként vélekednek apjuk egészségi állapotáról, és tízből hárman fejezték ki aggodalmukat ezzel kapcsolatban. Hatból tízen vélték úgy, hogy apjuk nem elég fitt és egészséges, és a megkérdezettek fele tartotta apját elhízottnak. 46 százalék számolt be arról, hogy apja rendszeresen viccelődik hasmérete miatt, és tízből egyen érezték már kínosnak apjuk szereplését az iskolai sportnapokon.

Dr. Ian Banks, a Férfiak Egészségügyi Fórumának elnöke kifejtette, hogy a férfiak apává válásuk után igen nagy kihívásokkal néznek szembe egészségük terén, ami megnöveli a szívbetegségek kockázatát is a körükben. A szakember arra hívja fel a figyelmet, hogy mindenkinek csak egy élete van, így aki szeretné látni a gyerekét felnőni, annak komoly figyelmet kell fordítania saját egészségére is.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.