Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Mik a kocsmázás legnagyobb előnyei?

2011. július 20., szerda
Szerző: Kulináris Világ
Forrás: Medipress

Minden férfi álma megvalósulni látszik - a legújabb kutatások szerint akár heti ötször is felkereshetjük kedvenc kocsmánkat, hiszen a mértékletes alkoholfogyasztás jót tesz a májnak.

Persze mindez azt jelenti, hogy alkalmanként maximum két pint (körülbelül két korsó) sört, vagy ennek megfelelő mennyiségű bort fogyaszthatunk. A kutatási eredmények szerint a rendszeres, de mértékletes ivás sokkal jobb, mint az alkalmankénti alkoholfogyasztás vagy az absztinencia.

A Nemzetközi Alkohol Kutatási Tudományos Fórum szakértői az alkoholt tartják a különböző májbetegségek első számú rizikófaktorának, de csakis akkor, ha túlzásba visszük az ivást. A mostani eredmények szerint a rendszeres, de mértékletes alkoholfogyasztás közel 60 százalékkal csökkentheti a zsírmáj kialakulásának esélyeit.

A Japánban, 9885 férfi részvételével készült kutatás során a szakértők folyamatosan ellenőrizték az önkéntesek egészségügyi állapotát, majd összevetették az adatokat az alkoholfogyasztási szokásokkal. A zsírmáj előfordulása a mértékletes alkoholfogyasztók körében fordult elő legritkábban. Később azonban kiderült, hogy nem a mennyiség a fontos, hanem az, hogy milyen gyakran iszunk.

A legjobb, ha 3-4 alkoholos italt 21 napra elosztva fogyasztunk el, ekkor a legkisebb a zsírmáj kialakulásának esélye. "Eredményeinkből világosan látszik, hogy az alkoholfogyasztás védő hatással van a májra férfiak esetében, és a rendszeres, mértékletes alkoholfogyasztás segíthet megelőzni a zsírmáj kialakulását" - olvasható a kutatási eredményeket beszámolóban. "Az elhízás és más anyagcserezavarok sokkal komolyabb rizikófaktort jelentenek a zsírmáj kialakulásában, mint az alkohol, ami természetesen így sem veszélytelen, hiszen mértéktelen fogyasztása könnyen cirrózis (májzsugor), vagy más súlyos májbetegség kialakulásához vezethet." - nyilatkozták a szakértők.

A mértékletes alkoholfogyasztás gyulladáscsökkentőként hat a máj sejtjeire, ami így csökkenti a májbetegségek kialakulásában esélyeit is.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.