Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Konyhák átalakítás előtt és után - döbbenetes képek

2010. április 21., szerda
Szerző: Sáfrány Zsófia - Kulináris Világ
Forrás: képek: kitchens.com

Mindegy, hogy egy falat akarsz átfestetni a konyhádban, esetleg egy teljesen új konyhabútor beszerzését tervezed, képsorozatunk remek ötletekkel szolgál majd a tervezéshez!

1. Engedd be a fényt!


Míg a fenti konyha tulajdonosa időről-időre mindig átépített valamit a helykihasználás végett, teljesen elfeledkezett arról, hogy némi fényre is szükség van a főzéshez. Egy jó fényterv viszont végre életre keltette a mára tökéletesített teret!

2. Nyitott tér

 

A sok változtatás nélküli év után a konyha tulajdonosa úgy érezte, hogy a főzősarka csupán csak egy zsúfolt tér, ahol megrekednek az illatok és az energia is. Egy szebb padlóburkolattal, néhány modern kiegészítővel és finom részletekkel végre életre kelt a konyha, igazi főző- és élettér lett!

3. Hívogató részletek


Az eredeti ötlet szerint helyspórolás miatt az étkező, a konyha részét képezi, viszont a kis tér igen kevés lehetőséggel szolgált a tervezők számára, így muszáj volt barátságos kiegészítőkkel, mint a függöny és a meleg hatású lámpák kellemessé varázsolni a konyhát!

4. Koloniál stílusbanAz 1939-ből származó bútorok igencsak elnyomták a konyhát és az előkelő hatás helyett leginkább csak egy zsúfolt, lyukszerű helyre emlékeztettek. A térnyitás érdekében a tervező elvette az étkező és a konyha közötti falat és inkább egy szigetszerű konyhabútort készítetett a családnak, melynek cseresznye árnyalatai emlékeztetnek a lakás többi részén uralkodó koloniál stílusra, viszont sokkal modernebb formában.

5. Városi sikkCsak azért, mert a városi élet igen stresszes és kaotikus olykor, még nem jelenti azt, hogy a konyhádnak is ezt a hatást kell keltenie benned, sőt! A konyha új változata sokkal több hellyel rendelkezik a tárolásra, még néhány modern konyhai eszközt is magába olvaszt. Íme a modern és funkcionális városi konyha mintapéldája!

6. MultifunkcionalitásA konyha nemcsak egy hely, ahol főzünk, vagy eszünk, hanem az életünk egyik középpontja is egyben! Nem csoda, hogy a konyha új designja sokkal személyesebb lett és kényelmesen befér akár az egész család is, mikor a háziasszony főz és még a lakás kastélyhoz hasonló enteriőrjébe is illik!

7. ÚjragondolásEgy 20 éves konyhában ugyancsak elkél a modernizálás és a stílusigazítás is! A konyha tulajdonosa igyekezett megőrizni a tradicionális elemeket, ugyanakkor ügyesen kombinálta azokat korszerű kiegészítőkkel, mint pl. a divatos formájú szagelszívó, vagy a hangulatfények!

8. Rusztikus remodellációBár a lakás tulajdonosa kedvelte a régi konyha zsúfolt atmoszféráját, viszont a diszfunkcionalitás befolyásolta a mindennapi ételkészítés során, így muszáj volt a konyhát sokkal családorientáltabbá tenni, hogy a szerettei több időt töltsenek el vele együtt a konyhában. Ilyen kiegészítők pl. a nagyobb tér a bárhoz, illetve egy helytakarékosabb plazma tévé, melyhez ragaszkodott a család! Szerencsére a nyomasztó piros árnyalat is eltűnt, így végre észreveszi az ember az ablak kellemes fényét is!

9. Toszkán stílusbanA gyermeket váró pár akárcsak egy időkapszulában, képes volt a '90-es évek hangulatát egy igazi toszkán stílusú, barátságos, letűnt korszakot idéző konyhát varázsolni, ahol végre mindenki jól érezheti magát és a tradicionális toszkán elemek kiválóan egészítik ki a legmodernebb technikák!

10. Ázsiai inspirációA szigorú színekkel igen csínnyál kell bánni, különben hamar hűvössé és sötétté válik az egész tér, így nem árt, ha legalább a puha anyagok használatával, illetve földes árnyalatokkal természetessé és modernné tesszük a konyhát! Az ázsiai hangulatot éppen a minimál bútorok választása teremti meg, illetve a tökéletes egyensúly világos és sötét között!

11. Apró változás = új életérzetAz eredi konyha báját a kis szigetkép adta a tér közepén, mely az újítás során csak még jobban kiemelésre került, viszont egy sokkal modernebb és tértágítóbb módszerrel - egy modern étkezőasztallal, mely elegáns és korszerű látványt nyújt az egész család számára!

12. Friss és funkcionálisA tömör fehérséget az új padlóburkolat meleg fénye töri meg a konyhában, melyhez néhány komplementer színű részlet adja meg a megfelelő egyensúlyt. A két képet, ha megnézzük, éppen az tűnik fel, hogy sok minden nem változott, csupán néhány szék, új munkafelület szín, látványvilágítás és máris nem kórház érzete van a belépőnek!

13. Country karakterA fehér laminált felületektől elunva a lakás tulajdonosa egy sokkal tradicionálisabb atmoszférát teremtett a meleg sárgás árnyalatokkal, illetve a családias részletekkel képes volt vidékies harmóniát csempészni a lakásába.

14. A falak lebontása4 fal közé zárva nem túl nagy öröm a főzés, elzárva a család többi tagjától, leginkább egy munkatérre emlékeztet csupán! A korábban igen divatos mellvéd és a választó fal eltüntetésével a konyha szabadon nyílik a lakás többi részébe, és a színpaletta is oly sugárzóan meleggé teszi a konyhát, hogy annak éppen egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége.

15. TértágításA kis városi konyha szinte kivirágzott az új fehér festés és a csodás faburkolat által, sőt az új tároló helyekkel nagyobbá válik a "hurkaszerű" tér, végre másnak is van kedve meglátogatni minket kis birodalmunkban!

16. Szabad kilátásAz alapgondolaton, miszerint két szakács foglalatoskodhasson egyszerre a konyhában, nem sokat változtattak a tervezők, viszont a letisztult felületek és formák által végre megszüntették a besűrűsödött bútorrengeteget. A sugárzó sárga és némi lilaárnyalat képes volt újrateremteni a régi atmoszférát, megtartva annak meghittségét!

17. A fény ereje14 év elteltével erre a konyhára is ráfért az újítás, mégpedig a fény használatával, mely szinte siklik az egyszerű felületeken és a világításokon. Végre a modern technológia is helyet kapott náluk!

18. Az új Viktorián stílus dicséreteNem könnyű modern technikát csempészni egy viktoriánus stílusú enteriőrbe, viszont az eredmény magáért beszél! Sötét bútorok helyett világos színek, tompa fényű padló helyett, magas fényű faburkolat! Sötét palotahangulat helyett világos tér!
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.