Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


2011-es konyhai design trendelőrejelző

Konyha design 2011

2011. január 5., szerda
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

A konyha az otthon központja. Még akkor is, ha szívesen múlatjátok az időt a kényelmes nappaliban és a komfortos étkezőben, biztos, hogy a végén szinte mindig ott gyűltök össze a tűzhely mellett a családdal és a barátokkal.

Így több is érv szól amellett, hogy mindig up-to-date berendezéssel várd a látogatóidat, s te is szívesen töltsd el az időt kellemesen, de mindig modernül berendezett és motiváló konyhád falai között! Hidd el, hogy még a főzés is jobban megy majd egy szép környezetben!

1. A konyhák beszürkülnek, - na nem az unalmas formában, hanem meleg szürkés árnyalatok, lime-kavics színekben és textúrákban sok selymes fehér és sötét falfelülettel. Természetesen megmaradnak a magas fényű és a matt trendek is, főleg a falak színeiben kedvelik ezt a nemes árnyalatot némi homokszínnel kombinálva.

2. A konyhákban dívik ugyanakkor a dinamikus színek kavalkádja a neontól egészen a drágakövek árnyalatával borítva néha egy egész falat, máskor csak néhány kisebb kiegészítőt beborítva vidámsággal. A tervezőket az egzotikumok világa, mint Afrika, Peru, India és Törökország inspirálta, azok minden élénk színével együtt, mint a pink, a naracs, a türkiz és a zöldek, melyeket a természetes földszínek hoznak majd megfelelő vizuális egyensúlyba.

3. A "clean", vagyis tiszta trend is hódít majd azok körében, akik inkább a letisztult és maradandó designt kedvelik. A hűtők frontajtókkal lesznek ellátva így idomulva az egész konyhamodulhoz, ugyanúgy a szemetes és minden technikai kiegészítő rejtve marad a kíváncsi szemek elöl. (Különösen a kis konyhák trendjében fontos, hogy szinte minden rejtve maradjon a szekrényben.) Ez az irányvonal fontosnak tartja azt is, hogy bár a konyhák igen modernek legyenek, ugyanakkor minden szinte belesimuljon a térbe, vagyis a hosszú, sima felületek mindenféle kiegészítő nélkül hódítsanak.

4. A rendszerező trend leginkább az újításokra támaszkodik majd. A tervezők ugyanis már jó ideje nagy energiákkal veselkedtek neki a jobb helykihasználás óhajának. Nem lesznek ritkák az ún. mindent tudó minikonyhák, ahol egyszerűen valóban mindennek meg lesz a miniatűr, de rendszerezett helye.

5. A természetes anyagok is hódítanak, főleg a fafelületek, vagy akár egy teljes kőburkolat drámai összhatása sok természetes színt és felületet idéző dekorációval. A konyhai szekrények a horizontális formát követik ebben a trendben, sok meleg és puha szürkeárnyalattal, melyet perzsa szürkeként is hallhatunk majd.

6. A trendi konyhák elengedhetetlen részei lesznek a beépített és mindent tudó kávéfőző-teafőző és minden más meleg italt készítő gépek. A tűzhelyek profiljai egyre professzionálisabbá válnak, így lehetővé téve a gyorsabb és jobb főzéseredményt és magát a főzést igazi élménnyé téve a kollektív közösség számára.


 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.