Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


10 tuti konyhai tipp - citromra!

2009. július 22., szerda
Szerző: Kulináris Világ

Mire jó a citrom? Sárga és savanyú, ezt tudjuk. De mi az, ami eddig titok volt?

- Fejessaláta kicsi rovarjaitól úgy szabadulhatunk meg, ha citromos vízbe tesszük a salátát pár percre.

- Citromos vízben nem fő szét a hal.

- Több levet kapunk, ha felhasználás előtt tenyerünkkel nyomva végiggörgetjük az asztal lapján a citromot.

- Alma, körte, gomba nem feketedik meg, ha citromlével locsoljuk.

- A húsvágó deszkát, fakanalat és egyéb konyhai faeszközöket citromlével szagtalaníthatjuk.

- A kemény hús gyorsabban megpuhul, ha egy kávéskanálnyi citromlével meglocsoljuk.

- Ha a felvágása előtt a citromot (és a narancsot), néhány percre melegvízbe rakjuk, több levet kaphatunk.

- A karfiol főzővízébe csavarjunk egy fél citrom levét, így a karfiol fehér marad.

- Halántékra citromszeletet helyezve lázcsillapító.

- A darabolt citrom vágott felületét ecetbe mártva penészedés nélkül tárolhatjuk a gyümölcsöt hosszabb ideig.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.