Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Konyhai tippek - zöldségekre, gyümölcsökre, tojásra, tejtermékre

Praktikák, - nem csak házitündéreknek

2010. február 6., szombat
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Érdekes, ötletes, könnyű vagy épp megmosolyogtató tippeket ajánlunk - háziasszonyoknak. Trükkjeink időtlenek. Bárhol, bármikor.

Gyümölcsök:
   
Éretlen gyümölcsök: Ha még nem elég érettek a gyümölcseid, akkor tedd pár napra egy újságpapírba csomagolva a napra őket!

Citrom/lime: Ha kemény a citrom, vagy a lime, merítsd 5-10 percre meleg vízbe, így könnyebb lesz kifacsarni!

Alma: A felszeletelt alma nem sárgul be, ha citromlébe mártod.

Banán: Ha megégtél a napon, tegyél rá némi banánturmixot!

Kókuszdió: Mártsd a kókuszdiót 1/2 órára egy kis vízbe, így könnyen lejön majd a héja!

Szárított gyümölcsök
: A szárított gyümölcsöket könnyebb felszeletelni, ha fél órával a felhasználás előtt a hűtőbe teszed őket, majd meleg késsel látsz neki a munkának!


Zöldségek:

Tárolás: A zöldségek tovább frissek maradnak, ha újságpapírba csomagolva teszed a hűtőbe őket! Csak akkor szeleteld fel a zöldségeket, ha fel is használod őket!

Paradicsom: 5-10 perc melegvízben áztatás után könnyebb lehúzni a paradicsom héját! A túl érett paradicsomot tedd hideg sós vízbe! Egy éjszaka alatt némileg visszanyeri frissességét!

Zeller: A zeller tovább marad friss, ha alufóliába tekered.

Tojás és tejtermékek:

Tojás: A tojásfőzés előtt fúrj egy kis lyukat a tojás héjába, így könnyen leválik majd a megfőtt részről!

Tej: Tarts egy kanalat a tejben főzés közben, úgy nem fog kifutni! Főzés előtt kicsit vizezd be a fazekat, hogy a tej ne égjen oda! A tej akkor sem romlik meg, ha nem rakod a hűtőbe, csak egy tk. szódabikarbónát kell tenni a tejbe főzés közben!

Joghurt: A saját készítésű joghurt tovább friss marad, ha egy fazekat megtöltesz vízzel, majd a joghurtos edényt beleteszed, s egyben lehűtöd! A vizet naponta cserélni kell!
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.