Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


15 elképesztő konyhai újdonság - hihetetlen darabok

2010. április 27., kedd
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Ha azt gondolod, hogy a modern konyha rendelkezik mindennel, amire csak vágyhatsz, akkor érdemes újragondolnod ezt a tézist! A meggyőzés érdekében összegyűjtöttük számodra a legtutibb, legfurább és legmodernebb konyhai eszközöket!

1. Elem formájú só- és borsszóró

Adj egy kis energiát az ételeidnek! Szerencsére az elem oldalán látható, hogy mikor merült le majdnem teljesen!

2. Smokey - a füstjelző

Persze jó lenne, ha kivételesen észrevennéd még időben, hogy mikor lesz totál füstös a konyha a sütőtől, de míg megtanulod, nem árt egy kevésbé idegesítő, hangtalan füstjelző, mely mutatja a füst értékét a lakásban. Ok, nem segít, hogy jobb szakács légy, de legalább kevésbé stresszessé válik majd tőle a főzés.

3. Muji fűszerkönyv

Ez tulajdonképpen csak az ötlet miatt számít korszakalkotónak: egy könyv, melynek minden lapjába belerakhatod a kedvenc fűszereidet, így nem kell polcon, vagy akár kis tasakokban tárolnod azokat a szekrényben. Helyspórolás és áttekinthetőség - éljen!

4. Roll n Roll evőpálcika

Lehet, hogy Ázsiában pénz-, vagy darab szűkében vannak az emberek, mindenesetre feltalálták az evőpálcikát, mely használható szívószálként, karkötőként is. Ékszer, mely praktikusan felhasználható-hm, lehet, hogy lemaradtunk a kívánságokkal?

5. Hordozható kenyérpirító

Lehet, hogy arra sem gondoltunk, milyen jó is lenne útközben kenyeret pirítani, melyhez tulajdonképpen csak egy szelet kenyérre meg erre a csodaszerszámra lenne szükségünk? Nos, az új konyhai technika vívmánya ezt lehetővé teszi.

6. Cápa teaúsztató

Pablo Matteoda olyan kis herkentyűt gyártott, amibe helyezve a teanövényt, addig kering majd a forró vízben, míg megkapjuk mindenféle keverés és szűrés nélkül a tökéletes teát. Mert, hogy eddig nem volt tökéletes a mechanikus módon készült tea, tudod?

7. Saláta formájú szedőkanál

Micsoda ötlet! Az asztalt díszítő műnövényke egyszer csak szedőkanállá válik a vendégek szeme láttán, ha kikapod az edényből!

8. Zing tavaszi kanalak

Ha szívesen játszol az ételeiddel, akkor a Zin kanalakat neked találták ki! Így rájöhetsz végre, hogy mennyi levegő is fér egy brokkolirózsába!

9. Szószfelszívó evőpálcika

Szereted a sushit, de mindig mérgelődsz közben, hogy a pálcikákkal képtelenség a finom szószból is eleget enni? Akkor ezt a pálcikát muszáj beszerezned! Ha megnyomod felül, a szósz, egyenesen a pálcikádon tartott ételre csöpörög majd.

10. Mustáros pisztoly

Nos, a mustáros üveg már nagyon ódivatú, kellett valami, amivel feldobhatjuk a hot-dog evés élményét, nem igaz?

11. Forgó spagettis villa

Nem kell se kanál, se villa, csupán ez a kis evőeszköz és máris vége a hosszú tésztákkal való kínlódásnak!

12. Egérpados tűzhely

Ha néha bajlódsz a tűzhelyeddel és inkább a virtuális világ az, ami megmozgat, akkor az egérklikkelős módszer segíthet a főzésben. Bár meg kell hagyni, abban nem, hogy ne égjen oda az étel!

13. Kétvégű lekváros - és mogyorókrémes kanál

A vasárnapi asztalok mától elmaradhatatlan kiegészítője, mely lehetővé teszi, hogy ne legyen tele az asztal mindenféle kiskanalakkal az összes feltéthez, ráadásul ezentúl lekvárt sem találunk majd a mogyorókrémes üvegben!

14. Tejes üveg

A jókedved sosem múúúúlik el, ha ilyen ötletes tejes üveg álldogál a reggeli asztalon!

15. Titán evőeszköz

A titán, mint maga az anyag már így is az egyik legnagyobb találmányaink közé sorolandó, azonban a titán evőeszköz mellett nem lesz szükséged külön kanálra, vagy villára evés közben!

 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.