Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A világ legdrágább tequilái - 10 üveg, 10 rettenetes ár

2010. február 7., vasárnap
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Az első osztályú tequilák a legdrágább italok közé tartoznak a piacon. A különleges nedűkért lelkesedők számára nincs még egy alkohol, mely ennyire tükrözné az ár-érték arányát.

Bár lehet, sosem kóstoljuk meg ezen prémium minőségű itókákat, azért álmodozni lehet!

10. Gran Patrón Platinum: 250 $


A Patront gyakran teszik felelőssé a tequila elképesztő népszerűségéért, mivel ez volt a '90-es évek Amerikájában a legeslegkeresettebb márka. Ultra prémium kategória, melynek különleges zamatát a felvidék vulkanikus eredetű hamuja adja. Igen friss, krémes és citrusos íz.

9. Don Julio Real: 350 $


Ez az ital a legendás alkotó, Don Julio Gonzalez nevét vette örökül. Fehér tölgyfahordóban érlelik tradicionálisan, eredete Atotonilco városába nyúlik vissza. Az üvegcse falát ezüst ötvözet díszíti. A márka tulajdonosa a világ legnagyobb tequila gyártója, a Cuervo.

8. Herradura Seleccion Suprema: 350 $

Ez a hosszantartó utóízzel rendelkező tequila szintén egy legendás gyártótól származik, aki anno az első és prémium kategóriás italt dobta a piacra még a '60-as években. Igen krémes zamattal rendelkezik, melynek krémes textúráját kitűnően egészíti ki a gyömbér szín és a szárított fa-édes fahéj aromájával kevert ropogós ízvilág.

7. Partida Elegante: 350 $

Az amerikai vállalkozó Gary Shansby és a mexikói Parida család közös alkotása ez az ital, mely Mexikó hagyatékát vette fókuszpontjául. Magas minőségét 3 év és 4 hónap érlelés útján nyeri csak el.

6. Rey Sol Anejo: 400 $

A speciális napkirály üvegcsét a híres mexikói művész, Sergio Bustamante tervezte, az ital pedig a Casa San Matias desztilláló üzemében készül. Az ízét leginkább a krémes és a gyógynövényes tulajdonságok írják le, melyek kiegészülnek egy csipetnyi vaníliával, karamellel és persze némi csípős fűszerrel is. Igazi meleg és felkavaró utóíz.

5. Tres Cuatro y Cinco: 500 $

Mexikó egyik legnagyobb ültetvényével rendelkező gyártója, a híres Fonesca család prémium kategóriás itala, mely három alkoholt olvaszt magába és 4-5 év alatt érik tökéletesre. Üvege stílusosan egy értékes kristályalkotás.

4. Asombroso Reserva Del Porto: 1.100 $


Az Ambroso már nyáron előrendeléssel bír a tequila kedvtelőktől. Francia tölgyfahordókban érlelik a nedüt 5 éven keresztül. Az üvegek kézzel készültek, egy 18. századból származó minta alapján.

3. 1800 Coleccion: 1.800 $

Cserzett, francia tölgyfahordóban érik ez az értékes ital, melynek füstös ízét minden évben, egy másik művész által kreált üvegben kínálják.

2. Barrique de Ponciano Porfidio: 2.000 $

Az osztrák eredetű gyártó, Martin Grassl 1991-ben költözött Mexikóba, ahol megalapította a Porfidio nevű desztilláló üzemét. Azt vallja, hogy szigorú desztillálómetódusa nyomán tudja csupán elnyerni a tequilája valódi, egyedi ízét. Eredeti, első osztályú francia tölgyfahordókban és olasz akáchordókban érleli az italt, mely végül egy kézzel készült üvegben kerül a vásárlók kezébe. Minden évben mintegy 2.000 üveg csak Japánba kerül importálásra.

1. Ultra Premium Tequila Ley. 925 “Pasion Aztecaâ: 225.000 $

Ez a platina és arany ötvözetből készült szelence rejti a méregdrága italt, mely a tavalyi Mexikó városban rendezett aukción talált gazdájára ezért a horribilis összegért. Az ital egy háromszoros desztillálás során nyert 8-, 10-, és 12 éves növényből nyert ital keveréke, mely a Hacienda La Capilla desztilláló üzem terméke, Los Altosban.
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.