Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Az ország 5 legjobb libareceptje (100%-os garanciával!)

Libatour

2010. február 8., hétfő
Szerző: Sajtóközlemény

Kihirdették a Márton Napi Libato(u)r keretében kiválasztott öt legjobbnak ítélt receptet, amit a Márton Napi Libato(u)r hétvégéjén november 7-8-án Bede Róbert konyhafőnök a szentendrei Skanzenben el is készít majd.

A hagyományélesztésben segít egymás receptjeinek megismerése
 Márton Napi Libato(u)r – receptverseny győztesei


Szent Márton Újborfesztivál és Libator november 7-8-án

 

A Márton napi hétvégét megelőzően 2009. október 1-ével hirdették meg a Márton Napi Libato(u)ron résztvevő 17 kulturális intézményben a Keressük az ország legjobb libareceptjét! elnevezésű versenyt. A 6 régióban összesen 78 recept gyűlt össze. A 17 helyszínről beérkezett - ott helyben a legjobbnak vélt receptekből - egy szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat.
A zsűri tagjai minden eddigi tudásukat és ismeretüket bevetették a legjobbak kiválasztásában. Az értékelési szempontok között szerepeltek a fantáziadús megoldások, a recept részletes kidolgozottsága és pontossága.

A zsűri tagjai voltak: Bede Róbert konyhafőnök, Zilai Zoltán a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. igazgatója, dr. T. Bereczki Ibolya a szentendrei Skanzen főigazgató-helyettese, és egyben a Tájházszövetség elnöke, Papp Lajos a Magyar Lúdszövetség elnöke és Prókai Csaba a Skanzenben található Jászárokszállási Fogadó séfje.

A nyertes receptek a következők
:
Vadas libamell – dr. Gönczöl Lászlóné, Győr
Brassói libamell - Kránitz László, Gárdony
Cipóban sült libapecsenye erdei gombamártással - Csomai Lajos, Pannonhalma
Libaragu birsalmával, gombával - Forgács Antalné, Újrónafő
Libaleves Bencsik Anikó, Szentendre

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum különdíjasa Adorjányi Máriusz menüsora lett, mely a következőket tartalmazza: Serpenyőben sült libamell, Libamájas lencsepüré, Libazsírban megabált és grillezett édesburgonya, Kelkáposztalevél „csőtésztába” töltött lencsés erdeigomba-ragu, Libamártás.

A receptek a www.skanzen.hu weboldalon olvashatók. A vadas libamell első díjas recept szerzője egy hétvégi utat kapott a Magyar Turizmus Zrt. felajánlásából, a többi nyertesnek pedig a Skanzen ajándékcsomagját, illetve a Magyar Szőlő- és Borkultúra Kft. pedig Szent Márton újborát ajánlotta fel. A nyertes receptek alapján az ételeket a szentendrei Skanzenben a Márton napi hétvégén Bede Róbert konyhafőnök készíti el. Az ételeknek nem csak készítési módjai sajátíthatók el, hanem a frissen kisült falatokat a látogatók megízlelhetik.

A Szentendrei Skanzenben tartandó Szent Márton Újborfesztivál és Libator rendezvény társrendezője a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. A gasztronómiai programokat a Magyar Lúdszövetség támogatja.


Íme a receptek!

- Vadas libamell

- Brassói libamell

- Cipóban sült libapecsenye erdei gombamártással

- Libaragu birsalmával, gombával

-

Libaleves

Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.