Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Marcipánfenyős karácsonyi torta dekoráció

Nagyon pipec!

2008. december 15., hétfő
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Waitrose

Mindössze 45 perc alatt elkészül ez a tortadekoráció. És milyen gyönyörű! Próbáld ki te is, a hatás és a gratuláció biztos nem marad el!

marcipanHozzávalók:

A marcipánhoz:  4 tk. barackjam és 500 g marcipánrúd 

A cukormáz díszítéshez: színes marcipánrudak; kész cukormáz; porcukor; fekete ételfesték; 1 kisebb  tojás fehérje;

Elkészítés menete:

A marcipánhoz: Egy kisebb edényben felmelegítjük a jamet 1 tk. hideg vízzel. A tortán szétkenjük a lekvárt. A marcipánt kinyújtjuk kb. 33 cm szélességűre, majd ráhelyezzük a tortára. Szépen ráegyengetjük. Hideg helyen hűlni hagyjuk.

A díszítéshez a marcipán rudakat addig alakítjuk a nyújtás után akár kézzel, vagy formával, míg el nem érjük a kívánt formákat (jelen esetben fenyőfa). Ráhelyezzük a marcipánra, kevés cukormázzal odaragasztjuk, és ismét hűlni hagyjuk. A cukormázat rákenjük a marcipánra. Néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen a tortabevonat. Ételfestékkel díszítjük.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.