Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Mártások, szószok, öntetek

2008. április 6., vasárnap
Szerző: Kulináris Világ

Összegyűjtöttük a legfontosabb mártásokat, szószokat és önteteket egy oldalra, hogy könnyebben megtaláld, amit keresel.

 

Alapmártások  
   
Besamel mártás
fehér mártás (tejmártás)
Veloutée mártás fényes vagy bársonyos mártás, főleg behúzáshoz
Hollandi mártás tojássárgájából, tejszínből és vajból vízgőz fölött készített alapmártás
Barnamártás vagy más néven spanyol mártás, lepirított csontokból, alaplével, zöldségekkel készül
   
   
   
Fehér mártások  
   
Gratin mártás besamel alapból, legírozva, reszelt sajttal
Mornay mártás besamel alapból, a gratin mártáshoz még vajat + szerecsendiót adunk
Sajtmártás besamel alapból különböző sajtokkal
Supreme mártás velouteé alapból, cayenne borssal, citromlével
Béarni mártás hollandi alapból tárkony, tárkonyecet hozzáadásával
Firenzei mártás hollandi alapból parajpüré hozzáadásával
Máltai mártás hollandi alapból narancslé és blansírozott narancshéj hozzáadásával
   
   
   
Barna mártások  
   
Madeira mártás barna alapmártásból Madeira borral
Egri mártás barna alapmártásból Egri bikavérrel, tetejére vajat morzsolva
Finomfű mártás barna alapmártásból finomfüvekkel
   
   
   
Hideg mártások  
   
Vinaigrette salátákhoz, sültekhez, halételekhez (fűszerek és salátaecet hozzáadásával készül)
Majonéz tojás és olaj alapú mártás
Tartármártás majonéz alapból, tejföllel, mustárral, citromlével
Remuládmártás majonéz alapból mustárral, törött borssal, finomra vágott ecetes uborkával, vöröshagymával, kapribogyóval, petrezselyemzölddel és tárkonylevéllel
Csíki mártás  
   
   
   
   
Egyéb  
   
Kapormártás  
Póréhagymamártás  
Zöldborsmártás  
Paradicsommártás  
Meggymártás  
Fokhagymamártás  
Cumberland mártás  
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2014 MEGJELENT! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2014
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu
hzias.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.