Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Mi a trükk másnaposság ellen?

2011. január 28., péntek
Szerző: Kulináris Világ
Forrás: Medipress

Új kutatások szerint az előző esti ivászat legjobb gyógymódja másnap egy csésze forró kávé és egy kis fájdalomcsillapító.

A philadelphiai Thomas Jefferson Egyetem kutatói egereken kísérletezték ki a módszert, akik szervezetébe előzőleg annyi etil alkoholt injekcióztak, amennyi a migrénre hajlamos embereknél már fejfájást okoz. Michael Oshinsky és kutatócsoportja azt tapasztalta, hogy 4 illetve 6 óra elteltével az egerek szeme alatti bőr érzékennyé vált az érintésre, ami arra utalt, hogy fejfájásban szenvednek – áll a New Scientist című lap tudósításában.

A kutatók megállapították, hogy az állatok nem száradtak ki. A fejfájás annak ellenére alakult ki náluk, hogy tiszta etil-alkoholt kaptak, pedig a másnaposságot nem ez, hanem az acetaldehid szokta okozni, ráadásul olyan gyógyszereket is kaptak, amely megakadályozta, hogy ez a szervezetükben acetáttá alakuljon.

Úgy tűnik, a koffein és a vény nélkül kapható gyógyszerek azért lehetnek hatásosak, mert azok is megakadályozzák az acetaldehid acetáttá válását. Ha ez tényleg így van, az alkohol elfogyasztása után négy órával célszerű őket alkalmazni, amikor az acetátszint elkezdene nőni a szervezetben.

Dan Levy, a Harvard Egyetem tanára óvakodna attól, hogy az egerek fejfájását másnaposságnak minősítsük, azt ugyanakkor elismeri, hogy a kutatás fontos lépés a másnaposság okozta fejfájás vizsgálatában.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.