Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Már a McDonalds is Feng Shui-zik!

A McDonalds és a Feng Shui találkozása

2010. szeptember 10., péntek
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Az egyetlen ismerős emlék a világhírű McDonalds marketinggel kapcsolatban csupán a menü, az autós kiszolgálás és az aranyszínű embléma. Letűnt a műanyag bútorok és a piros-sárga design kora!

Bőrkanapék, földszínek, bambuszok és kis szökőkutak vették át az uralmat az ázsiai gyorsétkezdében. Az új stílus szerencsét és boldogságot csempész minden vendég lelkébe, - akár észreveszi, akár nem. A design titka a Feng Shui-ban rejlik, mely ősi kínai technika a tárgyak és számok elrendezésére az egészség, a jólét, a harmónia és a boldogság megteremtése érdekében. A koncepció bár nehezen fér össze a gyorsétterem eddigi PR-jával, viszont a tulajdonos szerint az új berendezés arra ösztönzi majd tudat alatt a vendégeket, hogy tovább üldögéljenek a sültkrumplijuk felett, s gyakrabban visszatérjenek majd.
   
Azért az ötlet nem is annyira egyedi, már több helyen próbálkoztak egy teljesen korszakalkotó enteriőrrel, mely alkalmazkodva a kulturális jellemzőkhöz sokkal inkább vonzza majd a látogatókat, mint az “amerikás” hangulat. Az ételek is gyakran alkalmazkodnak az ízlésvilághoz, ezért található pl. a franciaországi éttermek menüjén fondü-stílusú burger, vagy pitaszerű McArabia Közép-Keleten. A Feng Shui alapjai szerint az 5 elemet - Föld, Víz, Tűz, Fém, Fa, - úgy rendezték el, hogy az fokozza a chi energia áramlását.

A Feng Shui diadala egyébként már rengeteg területen észlelhető, számtalan bank, állatkert, könyvkiadó, vagy akár Tv-show is szívesen használja a kínaiak “jó érzés” szabályait a design újratervezésében. A McDonalds Los Angelesben pl. ezüst bevonatú székeket kombinált piros részletekkel az étteremben, mely a Tűz elemet szimbolizálja és a jó szerencsét, nevetést és vagyont vonzza magával. A falakon az óceán hullámai hivatottak megjeleníteni az élet állandó folytonosságát és biztosítani a kívánt relaxációt. A vendégek reakciója igen pozitív, akár észreveszik a Feng Shuit, akár nem. A visszajelzések szerint egyszerűen csak jó betérni egy ilyen vendéglőbe.
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.