Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Montignac diéta

2011. január 19., szerda
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Egy kellemes és viszonylag tűrhető diéta, mely igen kiegyensúlyozottnak mondható és leginkább egyfajta életmódváltozást takar szigorú éhezés helyett.

A lényege nem az, hogy kevesebbet együnk, hanem, hogy helyesebben. Michael Montignac, aki már 25 éve kísérletezik a legtökéletesebb metódus kialakításával bebizonyította, hogy két egyforma kalóriájú és egyfajta kategóriába tartozó étel vezethet fogyáshoz és hízáshoz is.

A hízás alapja szerinte a hiperinsuliniusmus (Hasnyálmirigy kórosan fokozott inzulintermelése következtében bekövetkező hipoglikémiás állapot), vagyis, ha például szénhidráttartalmú ételeket, mint kenyeret, tésztát, burgonyát, gyümölcsöt és cukrot eszünk, ezek glükózzá alakulnak át a szervezetben, melyek a vérben landolva megemelik a vércukorszintünket, s gyorsan az izomzatba és a májba épülnek be, s raktározódnak el. A lényeg tehát, hogy ne fogyasszunk túl sok szénhidrátot, vagy legalábbis a jobb fajtából. A burgonya kalóriatartalma megegyezik a lencséével, míg az utóbbitól azonban nem indulunk hízásnak. Az ember zsírtartalékai tehát nemcsak a zsírsavakból, hanem a glükózból is keletkezhetnek.
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.