Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Végre kiderült! Ez okozta Napóleon halálát!

Borzalmas francia étel okozta Napóleon halálát?

2010. március 10., szerda
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

A párizsi Agençe France-Presse híre szerint Napóleon halálát nem a brit hadierők, hanem egy francia étel okozta, - legalábbis egy új kutatás eredménye szerint.

Majdnem 186 évvel a halála után, egy amerikai patológiai csoport feltárta Napóleon halálának valódi okát és bizonyította egyben azt is, hogy a britek nem felelősek az esetben. A valódi ok gyomorrák volt, melyet egy borzalmas francia étel okozott.

A kutatás során összevetették az akkori leleteket a mai ismert 135 gasztronómiai rák jellegzetes jegyeivel. Továbbá felfedezték azt is, hogy Napóleon egyik megmaradt hajtincse arzént tartalmaz, mely 38-szor több mennyiség, mint a normális. A csoport bizonyította azt is, hogy Napóleon gyomrában a tumor mintegy 10 cm nagyságú volt, mely igencsak komoly gyomorbántalmakat okozott számára. Napóleon családjának gyógyászati történetét és étkezési szokásait áttekintve egyértelmű, hogy Napóleonnál genetikailag be volt programozva a gyomorrák esélye.

Betegségét csak tovább rontották a rossz francia ételek, melyet hadműveletei során fogyasztott. A rizikót csak növelte, hogy sok sós ételt, kevés friss gyümölcsöt és zöldséget fogyasztott, viszont annál több sült húst. A mai gyomortumorral rendelkezőknek sajnos még mindig kevés az esélyük a gyógyulásra, vagyis, ha Napóleon anno 1821-ben el is hagyta volna St. Helena szigetét, akkor sem javult volna sokat egészségügyi állapota.
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.