Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Napraforgómag - Helianthus annuus

2009. január 31., szombat
Szerző: Erdei Gulyás Gabriella
Forrás: Kulináris Világ

Észak-Amerikából származik ez az olajos magvú növény, mely igen változatosan elkészíthető.

napraforgomagA magbelet használhatjuk nyersen, olajban sütve és szárazon pirítva is. Virágrügyei is ehetőek, nyersen salátaként, megpárolva pedig zöldségételként fogyaszthatjuk.
Fiatalító E- vitaminban gazdag, esszenciális olajakat, ásványi anyagokat és fehérjéket tartalmaz.

Alkalmazhatjuk megfázás esetén, mert támogatja a test oxidációs folyamatát, hat a légzőszervekre és a kiválasztó szervekre is. Prosztata tüneteit enyhíti, de a vizelési zavarokra is tökéletes kúraszer. Alkalmazhatjuk még gyenge idegzet erősítésére, magas koleszterinszint csökkentésére is.

Készíthetünk napraforgómag teát, de szórhatjuk kenyerek, pékáruk tetejére, vagy egyenes beledagaszthatjuk a tésztába. Nyers magként csíráztatva salátáinkat díszíthetjük, vagy szendvicsek tetejére szórhatjuk.
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.