Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Német konyha és gasztronómia

2008. március 11., kedd
Szerző: Linda
Forrás: Kulináris Világ

A német konyha különösen nagy választékkal rendelkezik a zöldséges és húsos ételekből (kivételesen sokféleképpen tudják felhasználni a kolbászt és a virslit). A zöldségekből igen nagy mennyiséget használnak fel többnyire főtt formában köretként- kelkáposzta, zöldbab, répa, vörös káposzta.

Szívesen fogyasztanak szendvicseket is mindenféle feltéttel: vaj, sajt, kolbász, hal stb.

Előételként többnyire salátát esznek, amiben lehet zöldség, kolbász, sonka, szardínia, különféle öntetek, bár a húsos és halas salátákat többnyire majonézzel dresszingelik.

Első fogásként általában könnyű leveseket fogyasztanak, amiben lehet tojás, tészta, rizs, paradicsom stb. De szoktak krém és püréleveseket is enni. Sőt Németország egyes területein népszerű a kenyérből és sörből készült leves is.

A németek meglepően sokféleképpen képesek elkészíteni a második fogáshoz a natúr húst- fasírtok, snitczhelek, filék, beefsteek stb. A halat pedig többnyire párolva vagy főzve eszik.

Édességek közül leginkább a gyümölcssalátákat kedvelik, melyeket cukorral vagy gyümölcsös szörppel öntöznek meg, de szívesen esznek friss gyümölcsöt, kompótot, zselét, vagy gyümölcsös öntettel ízesített süteményeket. A desszert mellé elengedhetetlen a kávé tejjel.

Nemzeti italuk a sör, - 5000 félét készítenek. Ennek az ősi italnak még egy fesztivált is szentelnek: Oktoberfest. Arra a három hétre összegyűlnek a németek Münchenbe és sok turista is ellátogat a rendezvényre. Ez alatt, az idő alatt több ezer virslit, és több mint 10 millió korsó sört pusztítanak el a résztvevők.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.