Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Az öregedés újabb ellenszere: az áfonya

2008. június 3., kedd
Szerző: Kulináris Világ

Mindig is kutatták az emberek az örök fiatalság titkát és most itt az új felfedezés, az áfonya. Megállapították ugyanis, hogy az áfonyában található festékanyagok antocianinok (ezeknek köszönheti szép kék színét) sokkal értékesebb anyagokból állnak, mint maga a gyümölcshús.

E festékanyagok, melyek igen nagy mennyiségben megtalálhatóak az áfonyában, bioaktív tulajdonsággal rendelkeznek, tehát segítenek megőrizni az emberi szervezet épségét és egészségét. Tehát az antocianinok tulajdonképpen antioxidánsok, így védő hatásúak olyan komoly betegségekkel szemben is, mint például a rák, a szív- és érrendszeri megbetegedések, vagy akár a Parkinson- és Alzheimer-kór.

Minderre kanadai tudósok jöttek rá, együtt működve az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumával és a Tufts Egyetemmel. Kutatásaik során állat kísérleteket végeztek és megfigyelték az idegrendszeri reakcióikat. A patkányokon végzett tesztek eredményei alapján azt állapították meg, hogy az áfonya segít megoldani az emlékezettel kapcsolatos problémákat, emellett lassítja az öregedést és a motoros funkciók elveszítését. Viszont, hogy a kívánt hatást elérjük, a legjobb a diétás módszer követése.

Mára jó pár alternatívát kidolgoztak már, hogy az áfonya hatóanyagait kivonják a gyümölcsből. Ám nem könnyű megfelelni a nagyközönségnek, mivel mindenki olyan gyógyszert akar, ami jóízű, nem tartalmaz adalék anyagot, és sokáig eláll a sufniban. Bár a jó hír az, hogy úgy fest, lassan mind a három kritériumnak sikerül megfelelni, így talán hamarosan kapható lesz piaci forgalomban az új csodaszer.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.