Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Az orosz elnök a vodka ellen - le kell tenni a poharat?

2010. február 8., hétfő
Forrás: MTV online

Az alkoholizmus nemzeti katasztrófává vált - közölte Dmitrij Medvegyev. Egyben fellépést sürgetett az iszákosság ellen.

Medvegyev elmondta, hogy nem jártak sikerrel az intézkedések, amelyekkel az alkoholizmust kívánták csökkenteni Oroszországban, ahol a nemzeti kultúra szerves része a "nagyivás", elsősorban vodkából. Az elnök az alkoholizmust nemzeti katasztrófának nevezte. Sokkolta a hivatalos adat, mely szerint egy átlagos orosz 18 l tiszta alkoholt iszik meg évente - tette hozzá. Az orvosok szerint a 15 és 54 év közötti oroszok halálozásának mintegy felét alkohollal összefüggő betegségek okozzák, ami a hosszú távú gazdasági növekedési modellekben használt elrettentő demográfiai előrejelzések kulcstényezője. Az idén az iskolákat elhagyóknak várhatóan csak 40%-a éri meg az 55-60 éves nyugdíj korhatárt - idézte az Egészségügyi Világszervezet adatait az orosz egészségügyi miniszter. Az oroszországi vezetők évtizedek óta szeretem-gyűlölöm jellegű kapcsolatban vannak a vodkával: örülnek a vodka eladásából származó hatalmas bevételnek, ám aggódnak a szociális és egészségügyi hatások miatt, melyeket maga után hagy. A miniszter szerint Oroszországnak új kampányra van szüksége az alkoholizmus ellen, egyúttal dicsérte az egykori szovjet elnök, Mihail Gorbacsov 80-as évekbeli igyekezetét. Gorbacsov ellenfelei szerint ugyanakkor a 80-as évek alkoholellenes kampánya a rossz minőségű alkohol illegális gyártásának felvirágzásához vezetett. Orosz illetékesek szerint a vodkapiac 30-50%-a ma is illegális és adózatlan. Számos hivatalnok úgy véli, a vodka állami monopóliuma rendet teremtene a piacon és megkönnyítené az ellenőrzést.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.