Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Első Pécsi Pezsgő és Borfesztivál

szeptember 21-30.

2012. szeptember 5., szerda
Forrás: MTI

Magyarország dinamikusan fejlődő borkultúrájának bemutatása a célja az Első Pécsi Pezsgő Borfesztiválnak, amelyre szeptember 21. és 30. között kerül sor a baranyai megyeszékhelyen.

Harminchat borászat vesz részt az eseményen.

Béni Gábor szervező az eseményt beharangozó szerdai pécsi sajtótájékoztatón elmondta: a város eddigi legnagyobbnak ígérkező borfesztiváljára mintegy félszáz hazai borászat jelezte részvételét, közülük harminchattal szerződést is kötöttek termékeik bemutatására. Az ország várhatóan valamennyi borrégiója mellett pálinkaházak és pezsgőpincészetek is képviseltetik magukat Pécsen.

A rendezvénynek otthont adó Széchenyi téren a borok mellett tradicionális ételeket és sajtokat is kóstolhatnak, valamint kézműves termékek között válogathatnak az érdeklődők, akiknek szórakoztatásáról Demjén Ferenc, a Balkán Fanatik, a Punnany Massif és mások mellett a Vivat Bacchus Énekegyüttes gondoskodik.

A kulturális és gasztronómiai programsorozat keretében fellépnek helyi néptánc- és énekegyüttesek, operettgálával jelentkeznek a Pécsi Nemzeti Színház és kulturális programmal Pécs testvérvárosa, Arad művészei. Emellett lesz esélyegyenlőségi és gyereknap, valamint több utcabál is.

Az Első Pécsi Pezsgő Borfesztiválhoz kapcsolódik a pécsi egyetemi hallgatók szeptember 22-i, Pécs City Karnevál elnevezésű zenés, jelmezes bulija a város tizenhat helyszínén, továbbá a szüreti felvonulás és a XVI. Európai Bordalfesztivál öt ország kétszáz férfi énekesének részvételével.

Tiffán Zsolt borász, a Baranya Megyei Közgyűlés fideszes elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta: az eseménynek különös rangot ad, hogy Baranya megye két borvidéket, a pécsit és a villányit is teljes egészében magában foglalja, s ezáltal a borok egyedülálló választékát nyújtja.

Az országgyűlési képviselőként is dolgozó politikus a magyar bor eladhatósága, nemzetközi ismertségének növelése érdekében szükségesnek nevezte a hazai bormarkenting-stratégia kidolgozását, a bormarketingre költhető források növelését és a borvidékek, borrégiók egységes arculatának kialakítását.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.