Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Perricone diéta - edd maga széppé

2008. április 6., vasárnap
Szerző: Zelenij Linda
Forrás: Kulináris Világ

Dr. Nicolas Perricone a Yale Egyetem bőrgyógyász professzora fejlesztette ki ezt a diétát. Hitvallása szerint még a szem a lélek tükre, addig a bőr a belső egyensúly és egészség tükre.

Tehát a sötét karikák a szemünk alatt, a narancsbőr és más bőr problémák nem véletlenül alakulnak ki.

Ez az étrend arra fektet hangsúlyt, hogy főként antioxidánsokban gazdag ételeket vegyük magunkhoz. Ugyanis ezek nemcsak megakadályozzák a szabadgyökök kialakulását és a bőr korai öregedését, de karcsúsítanak is.

A bőrszépítő diéta nagy hangsúlyt fektet a lazac és egyéb tengeri halak fogyasztására és az olívaolaj használatára. Mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ezért jó hatással van a koleszterin szintre. A hal hús emellett serkenti az agyműködést és gyulladáscsökkentő hatású is. Illetve tartalmazza az igen fontos Omega 3 zsírsavat is, ami szintén megvéd a szabadgyököktől. Továbbá kisimítja a ráncokat, és értékes anyagokkal táplálja a bőrödet. A szervezetben pedig megemeli a szerotonin szintet, ami segít a stressz és a hangulat ingadozás legyőzésében.

Bőséges zöldség és gyümölcs fogyasztásra is sarkall, amik tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal és biológiailag aktív anyagokkal. Antioxidáns hatású vitamin a C és az E vitamin valamint a karotinoidok. A rostoknak erős telítő hatásuk van és lassítják a tápanyagok felszívódását, ez fogyókúrák során kifejezetten előnyös. A zöldségek és gyümölcsök színanyagai, főként a flavonoidok és a likopin, segítenek a sejtkárosító hatások csökkentésében.

Továbbá bíztat a zsírszegény konyhai eljárások elsajátítására például grillezés és párolás. A finomított pékáruk viszont az abszolút tabu kategóriába tartoznak a hozzáadott cukor és a telítetlen zsírsavak miatt. Óvakodjunk tehát mindentől, ami hirtelen megemeli a vércukor szintet.
Ez a diéta a sztárok között is hódít, például Julia Roberts is erre esküszik.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.