Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Petrezselyem

2008. április 14., hétfő
Szerző: Kulináris Világ

Latin neve: Petroselinum hortense

Népies neve: petruska, petrezselem, petrezsirom

petrezselyemA petrezselyem már régóta elengedhetetlen minden konyhában. 

Üdítő, kellemes és friss íze van, de figyeljünk oda, hogy csak a főzés végén adjuk hozzá az ételhez.

Remekül párosítható kakukkfűvel és babérlevéllel. Levesek, főzelékek nélkülözhetetlen fűszeres, használhatjuk még dresszingekhez, öntetekhez, mártásokhoz, szendvicsekhez, sült és párolt húsokhoz, halételekhez, tojásételekhez is, továbbá elnyomja bizonyos ételek kellemetlen szagát.

Ételek díszítésére is alkalmas.

Kifejezetten egészséges, mivel karotint, C- és E-vitamint, ásványi sókat tartalmaz, így télen használjuk bőségesen.

Hatásai: gyomorerősítő, vesetisztító, étvágygerjesztő.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.